Nuo sausio 1 dienos didės mažiausiai uždirbančių mokytojų algos

Švietimo ir mokslo ministerija per tris ateinančių metų mėnesius parengs naują – etatinio – mokytojų darbo apmokėjimo modelį. Atlyginimą mokytojams numatoma skaičiuoti nebe pagal kintantį pamokų skaičių, bet už visus su ugdymo procesu susijusius darbus.

„Tai mokytojams suteiks daugiau stabilumo ir saugumo. Mokytojams nebereiks prieš rugsėjį jaudintis dėl kiekvienos valandos – gaus ar ne. Etatą sudarys tam tikras kontaktinių valandų (pamokų) skaičius ir aiškiai įvardyti kiti darbai. Bus aišku, už ką skaičiuojamas atlyginimas ir bus mokama už kiekvieną darbą”, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.
Nuo sausio 1 dienos bus didinami mažiausiai uždirbančių mokytojų atlyginimai. Tam Vyriausybė papildomai surado 17 mln. eurų, šios lėšos numatytos Seimo patvirtintame valstybės biudžete. Dar 24 mln. eurų skiriami palaikyti praėjusiais metais padidintų algų lygį.
„Praėjusioji Vyriausybė biudžete nebuvo numačiusi lėšų įgyvendinti savo pažadui  panaikinti vadinamąsias mokytojų darbo užmokesčio „žirkles” ir visiems mokytojams mokėti algas pagal maksimalius koeficientus. Mes susidūrėme su dideliu iššūkiu – surasti biudžete 35 mln. eurų. Sumą, kurią radome, skirsime mažiausiai uždirbančių mokytojų algoms didinti”, – sakė švietimo ir mokslo ministrė.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas