Integrali pagalba į namus bus teikiama visose šalies savivaldybėse

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtino finansavimą dar 23 integralios pagalbos projektams, kuriais kuriama ir plėtojama socialinė globa ir slauga namuose neįgaliems vaikams, darbingo amžiaus neįgaliems asmenims, senyvo amžiaus asmenims. Šių metų gegužę jau pradėtas įgyvendinti 21 projektas, o nuo spalio visoje Lietuvoje, išskyrus Neringos savivaldybę, iš viso bus įgyvendinamas net 61 integralios pagalbos projektas.

„Tikimės, kad įgyvendinant šiuos projektus socialinė globa ir slauga namuose bus suteikta daugiau nei 2200 neįgalių vaikų, neįgalių darbingo amžiaus ar senyvo amžiaus asmenų, o jų šeimos nariai sulauks reikalingos konsultacinės pagalbos”, – sakė ministrė A. Pabedinskienė.
Tarp projektų veiklų numatoma sukurti mobiliąsias komandas paslaugoms teikti, įsigyti transporto priemones, skirtas mobiliųjų komandų darbuotojams vykti pas paslaugų gavėjus. taip pat slaugos priemones (sanitarines-higienos), dalyvių užimtumo priemones, darbo drabužius, įrangą ir įrenginius, reikalingus socialinei globai ir slaugai namuose teikti. Kartu bus apmokomi slaugytojai, slaugytojų padėjėjai, reabilitacijos specialistai (kineziterapeutai, masažuotojai, ergoterapeutai), socialiniai darbuotojai ir jų padėjėjai, savanoriai, konsultuojami šeimos nariai, prižiūrintys neįgalius vaikus, darbingo amžiaus neįgalius asmenis, senyvo amžiaus asmenis. Į projekto veiklas bus įtraukti bendruomenės nariai, savanoriai, organizuojami renginiai neformaliai pagalbai skatinti.
Projektai finansuojami Europos socialinio fondo lėšomis. Iš viso jiems įgyvendinti skirta 16,34 mln. eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas