Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną – nemokami apsilankymai muziejuose

Kasmet birželio 5 dieną minima Pasaulinė aplinkos apsaugos diena, kuri skirta skatinti žmones saugoti aplinką. Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į aplinkosauginių problemų sprendimą, nuo šiol aplinkosauginių objektų lankymas šią dieną bus nemokamas – lankytojai galės laisvai patekti į visus aplinkosauginius objektus, saugomų teritorijų lankytojų centrus, muziejus, apžvalgos bokštus, pažintinius takus.

„Manau, kad Pasaulinė aplinkos apsaugos diena – pati tinkamiausia proga kiekvienam iš mūsų pamatyti, kokia graži ir turtinga Lietuvos gamta, ir susimąstyti, ką turime daryti, kad ji tokia ir išliktų. Kviečiu visus šią dieną kartu su šeimomis ir artimaisiais pažinti Lietuvos saugomas teritorijas. Aš ir pats su anūku leisiuosi į gamtos pažinimo kelionę. Gal sutiksime ir daugiau gamtai neabejingų žmonių? Juk kuo geriau ją pažinsime, tuo labiau ją saugosime mes ir ateities kartos”, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.
Lietuvoje turime penkis nacionalinius parkus, 30 regioninių parkų, 6 rezervatus, kuriuose gausu lankytinų objektų. Birželio 5 d. nuo 9 iki 20 val. taip pat kviečiame nemokamai lankyti Lietuvos zoologijos sodą, Nacionalinį lankytojų centrą Vilniuje, Kauno T. Ivanausko zoologijos muziejų, Ventės rago ornitologinės stoties paukščių migracijos ekspoziciją, V. Into akmenų muziejų, Panevėžio miškų urėdijos Pašilių stumbryną, Telšių miškų urėdijos „Žvėrinčių”, Druskininkų miškų urėdijos muziejų „Girios aidas” ir Žemės gelmių informacijos centrą.

Aplinkos apsaugos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas