Šiemet bus nupirkta dvigubai daugiau geltonųjų autobusų

Švietimo ir mokslo ministerija, 2000 metais inicijavusi mokyklų aprūpinimą geltonaisiais autobusais, per keliolika metų kiekvienai savivaldybei nupirko vidutiniškai po 12 geltonųjų autobusų – iš viso 739. Šiais metais bus nupirkta beveik dvigubai daugiau geltonųjų autobusų nei paprastai.

Ministerija sutinka su Valstybės kontrolės išvada, kad autobusų skaičius turėtų būti didesnis, tačiau tai atsiremia į valstybės finansines galimybes juos nupirkti: lėšų geltoniesiems autobusams buvo skiriama mažiau, nei ministerija norėtų. Kasmet jiems įsigyti išleidžiama per 1,5 mln. eurų.
Stengdamasi geriau patenkinti didelį mokyklinių autobusų poreikį, ministerija šiemet pirmą kartą panaudos ES lėšas autobusams įsigyti. Iki šio rugsėjo bus nupirkta ir savivaldybėms perduota beveik dvigubai daugiau geltonųjų autobusų nei ankstesniais metais – 75, iš jų 35 įsigyjami ES struktūrinių fondų lėšomis.
Skiriant autobusus stengiamasi aprėpti kuo daugiau savivaldybių – pirmiausiai autobusai išrieda į tuos rajonus, kur dėl mokyklos reorganizacijos vaikų kelias į mokyklą pailgėjo.
Ministerija perduoda autobusus savivaldybėms nuosavybės teise. Kiekviena savivaldybė, atsižvelgdama į Švietimo ir mokslo ministerijos rekomendacijas dėl mokinių pavėžėjimo organizavimo, nustatė savo pavėžėjimo tvarką. Nuo šio rugsėjo visose savivaldybėse galios viena Švietimo ir mokslo ministerijos patvirtinta tvarka.
Kasdien geltonaisiais autobusais į mokyklas vyksta beveik 22 tūkst. mokinių.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas