Minint Aplinkos apsaugos dieną apdovanoti miškininkai

Birželio 5-ą minint Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas į susirinkusiuosius švęsti ir pagerbti apdovanojamuosius kreipėsi vienu vardu – „aplinkosaugininkai”, nes jis šventai tiki, kad daugeliui aplinkosaugininkų Aplinkos diena yra kiekviena diena. Jis pabrėžė, kad gamta nedaro klaidų – jei kas ir klysta, tai žmogus. Mėgstantis pajuokauti ministras užsiminė ir apie gamtos klaidas, kada dažniausiai omenyje vėlgi turimas žmogus.

Šįmet Aplinkos ministerijos Viktoro Bergo 2015 metų premija už ilgametę rezultatyvią veiklą aplinkos formavimo ir aplinkosaugos srityje šiemet paskirta Nijolei-Petronėlei Gulbinienei, Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus direktorei. Kadangi tai pirmoji jos pelnyta premija, moteris minėjo turinti sveiką iliuziją, kad gal ir ne veltui gyveno. Pažymėti buvo ir kiti pretendentai į prestižinę premiją – tarp jų – Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos Apsaugos ir tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas dr. Romas Pakalnis.
Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Juozo Virbicko 2015 m. premija už nuopelnus žuvininkystės mokslo, visuomenės švietimo, tausojančio žuvų išteklių naudojimo srityje paskirta Gamtos tyrimų centro Ekologijos instituto Jūrų ekologijos laboratorijos vyresniajam mokslo darbuotojui dr. Linui Ložiui. Jis aplinkos ministrui įteikė 5 dalių studiją apie dabar labai daug diskusijų keliantį gyvūną – kormoraną – idant priimant sprendimus nebūtų išradinėjamas dviratis.
Už sąžiningą darbą per 25 nepriklausomos Lietuvos metus aplinkos ministro vardinės dovanos – šveicariški, atitinkantys NATO standartus, laikrodžiai įteikti VĮ Telšių miškų urėdijos miškų urėdui Bronislovui Baniui ir VĮ Kazlų Rūdos mokomosios miškų urėdijos Jūrės girininkijos eigulei Sigitai Subačienei.
Pirmą kartą šiemet Aplinkos ministerija teikė Lietuvos aplinkos apsaugos medalius – anot aplinkos viceministro Lino Jonausko, brangius išskirtinumu apdovanojimus geriausiems aplinkos apsaugos inspektoriams.
Už gerus darbo rezultatus aplinkos ministro padėkos įteiktos net 60 sistemos darbuotojų, tarp jų – ir Generalinės miškų urėdijos prie Aplinkos ministerijos Miško atkūrimo ir apsaugos skyriaus vyriausiajai specialistei Eglei Mankevičienei, Vilniaus miškų urėdijos Migūnų girininkijos girininkui Francui Jakubovskij ir Švenčionėlių miškų urėdijos vyriausiajam miškininkui Sigitui Švereikai.
Švenčiantiems profesinę šventę koncertavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) bigbendas su vokalistu Jurgiu Brūzga.

Generalinės miškų urėdijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas