Dirbti pradėjo švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė

Antradienį dirbti pradėjo švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.
„Tikiu mūsų komanda, čia dirbančiais žmonėmis. Tikiu, kad kartu nuveiksime daug darbų, nors laiko ir mažai, – sakė ministrė A. Pitrėnienė. – Švietimas man visą laiką buvo ir yra pirmoji, svarbiausioji partija. Iki šiol dirbau ir dirbsiu tik švietimui. Tai pati svarbiausia Lietuvos sritis”.

Ministrė išvardijo svarbiausius tolesnio darbo prioritetus: pakeisti bendrojo ugdymo finansavimo metodiką, pereinant nuo mokinio krepšelio prie klasės krepšelio, – nauja tvarka leistų kaimuose ir mažuose miesteliuose išlaikyti mokyklas; užtikrinti Lietuvos Respublikos Konstitucijos 41 straipsnio vykdymą – kad visi jaunuoliai norėtų ir turėtų galimybes likti studijuoti Lietuvoje; užtikrinti sklandų Vyriausybės programos įgyvendinimą.
Audronė Pitrėnienė iki šiol ėjo Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko pareigas.
Vilniaus valstybiniame pedagoginiame institute (dabar – Lietuvos edukologijos universitetas) yra įgijusi biologijos mokytojos specialybę. 2004 m. Klaipėdos universitete apgynė edukologijos magistro kvalifikacinį laipsnį. Ji yra dirbusi dėstytoja, Skuodo rajono savivaldybės Švietimo skyriuje, taip pat vadovavusi kelioms mokykloms. A. Pitrėnienė buvo Klaipėdos krašto mokyklų konsultantė, vedė seminarus mokyklose. 2009–2010 m. buvo Skuodo rajono savivaldybės Mosėdžio seniūnijos seniūnė. Darbo partijos narė nuo 2003 metų.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas