Po „Eurovizijos” Lietuvai – 18-oji vieta

Šeštadienį, gegužės 23 dieną, 2015 metų „Eurovizijos” dainų konkursas vyko Austrijos sostinėje – Vienoje. Tokią galimybę Austrijai iškovojo Conchita Wurst, kuri triumfavo praėjusiais metais. Tai jau 60-asis Eurovizijos konkursas bei antrasis, kuris vyko Austrijoje: šios šalies sostinėje „Eurovizija” vyko ir 1967 metais.

Šiųmečiame renginyje pergale mėgaujasi švedas Månsas Zelmerlöwas. Iš finale besivaržančių 27 šalių Lietuva liko 18-oje vietoje – Monikos Linkytės ir Viado Baumilos daina „This time“ pelnė 30 balų. Portale lrytas.lt rašoma, kad švedo dainos „Heroes” šou buvo kalbama labai daug. Per spaudos konferenciją atlikėjas sulaukė klausimo, ar tai nėra vieno populiaraus šokių muzikos hito kopija, tačiau daugiau aistrų kėlė ne tai. Įspūdinga vaizdo grafika, moderni technologija, puikus nufilmavimas – charizmatiškam ir talentingam švedui „Eurovizijoje”, panašu, buvo leidžiama daugiau, nei kitų šalių delegacijoms. Piešti žmogeliukai už nugaros, išdygstantys drugelio sparnai, atsirandanti raudona dėmė ant krūtinės – kūrinys papirko Europą.
Švedas nurungė Rusijos atstovę Poliną Gagariną – žavi dainininkė verkė stebėdama rezultatus, išsviedusius kuriam laikui ją net į pirmą vietą.
Trečiąją vietą užėmė Italijos atstovai „Il Volo”.
Džiūgauja latviai – jie užėmė 6 vietą, o Estija kaimynė ne tik geografiškai, bet ir „Eurovizijos” lentelėje – užėmė 7 vietą. Visos trys Baltijos šalys „Eurovizijoje” kartu dalyvavo prieš 15 metų – 2002-aisiais.
Lietuvai balsų skyrė: po 7 balus dovanojo Latvija ir Airija, 2 balus skyrė Estija, 1 balą – Danija, 4 – Didžioji Britanija, 3 – Gruzija.
Lietuva 1 balą skyrė Italijai, 2 – Azerbaidžanui, 3 – Australijai, 4 –Slovėnijai, 5 – Norvegijai, 6 – Gruzijai, 7 – Belgijai, 8 – Estijai, 10 – Švedijai, 12 – Latvijai.

Šaltinis: lrytas.lt

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas