Startuoja plastikinių butelių kamštelių rinkimo konkursas „Kamštelių vajus’2015“

Balandžio 23 dieną prasideda jau ketvirtus metus VšĮ „Draugiški šeimai” organizuojamas plastikinių butelių rinkimo konkursas „Kamštelių vajus”. Konkurso „Kamštelių vajus’2015″ starto renginyje Konstitucijos prospekte vyks meninė -socialinė akcija „Augu koks?”. Bus atidengtas trijų skulptūrų – Niekučių šeimos ansamblis. Tai iš vielos tinklo pagamintos tuščiavidurės skulptūros, kurios bus užpildytos plastikiniais butelių kamšteliais.

Skulptūras kuria kitokio dizaino studija „Absurdo idėjos”. Jos įkūrėja, dizainerė Jurgita Jakubauskaitė sakė, kad „Absurdo idėjos” yra nuolatinis įvairių aplinkosaugos akcijų kūrėjas ir organizatorius. „Man svarbu, kaip gyvensime ir ką valgysime rytoj, kokiame mieste augs mūsų vaikai. Niekučių šeimos skulptūrų ansamblis labai simboliškas. Šeimoje bus ir nėščia moteris, kurios pilvas bus pripildytas plastikinių butelių kamštelių ir mažas vaikas. Kokia tų vaikų ateitis? Koks pasaulis juos sups užaugus? Apie tai reikia galvoti dabar. Prisidėti kuo gali. Jeigu negali sukurti visa keičiančio ekologijos projekto, tai bent numestą plastikinį butelio kamštelį pakelti tikrai gali”, – sakė ji.
Kitokio dizaino studija „Absurdo idėjos” praėjusį rudenį Vilnelėje ties Užupiu pastatė tris klozetus. Tai drauge su Baltijos aplinkos forumu vykdyta meninė instaliacija su aplinkosaugine potekste apie Baltijos jūros taršą. 2013 m. Europos Komisija yra išrinkusi „Absurdo idėjas” konkurso „Tau patinkantis pasaulis” laimėtoją už geriausią kovos su klimato kaita sprendimą Lietuvoje.
„Kiekvienais metais konkursas vis plečiasi, kamštelių surenkam vis daugiau ir norinčių dalyvauti konkurse skaičius didėja. Dažnai stebiuosi žmonių entuziazmu renkant kamštelius. Žinau, kad juos renka ne tik vaikai ir sąmoningi, bet ir apie gamtos taršą, ekologiją galvojantys piliečiai. Ne kartą esu gavusi laiškų iš mažų Lietuvos miestelių ir kaimų, kad šitas konkursas yra labai geras, nes jame gali dalyvauti ir visi”, – pasakojo Londone gyvenanti konkurso sumanytoja ir organizatorė Birutė Jakučionytė.
Visos Lietuvos ugdymo įstaigos, šeimos ir pavieniai asmenys ir tie, kurie yra neabejingi ekologijai, yra kviečiami rinkti plastikinius butelių kamštelius perdirbimui. Šiame konkurse dalyvauja tūkstančiai vaikų ir suaugusiųjų visoje Lietuvoje – 2014 metais konkurso finalo metu buvo surinkta 7909 kg plastikinių butelių kamštelių, dalyvavo 200 komandų. 2013 metais buvo surinkta 4110 kg, o 2012 metais 922 kg plastikinių butelių kamštelių.
Konkursas „Kamštelių vajus’2015″ tęsis šešis mėnesius. Prisiregistruoti konkursui galima iki rugsėjo 10 dienos, užpildyti registracijos formą, kurią galima rasti www.kamsteliuvajus.lt
Spalio mėnesį vyks konkurso finalas net dvylikoje Lietuvos miestų. Juose bus įrengti kamštelių surinkimo punktai: Spalio 6 d. Utena, Spalio 7 d. Panevėžys, Spalio 8 d. Joniškis, Spalio 9 d. Mažeikiai, Spalio 12 d. Plungė, Spalio 13 d. Šilutė, Spalio 14 d. Kelmė, Spalio 15 d. Kaunas, Spalio 16 d. Marijampolė, Spalio 19 d. Alytus, Spalio 20 d. Druskininkai, Spalio 21 d. Vilnius.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas