Muitininkai pernai sulaikė daugiau kaip 800 kg narkotikų

822 kilogramai – tiek narkotinių ir psichotropinių medžiagų 2014 metais sulaikė Lietuvos muitinės pareigūnai. Tarp sulaikytų narkotikų – kokainas, hašišas, amfetaminas bei kitos sintetinės narkotinės medžiagos.

Pernai stambiausia kokaino siunta sulaikyta gruodžio mėnesį Klaipėdos muitinės Pilies jūrų uosto poste. Patikrinę iš vienos Centrinės Amerikos valstybės atgabentą konteinerį, pareigūnai jame rado grandinėmis apjuostus tris maišus. Juos atvėrus paaiškėjo, kad maišuose – 116 kilogramų kokaino, kurio vertė juodojoje rinkoje siekia 23 milijonus litų.
2014-aisiais muitininkai konfiskavo beveik 680 kilogramų hašišo, įvertinto 24 mln. litų. Didžiausios hašišo siuntos buvo sulaikytos 2014-ųjų pavasarį. Balandžio mėnesį pasienyje su Lenkija muitinės pareigūnai, lazeriniu atstumo matuokliu patikrinę iš Lenkijos įvažiavusį vilkiką, puspriekabėje įrengtoje slėptuvėje rado 96 paketus (307 kilogramus) hašišo. Gegužę 312 kg šių narkotikų muitininkai aptiko iš Lietuvos į Latviją važiuojančio krovininio automobilio kabinoje.
Lapkritį muitinės pareigūnai Lietuvos – Lenkijos pasienyje sulaikė 73 kg hašišo ir marihuanos siuntą. Iš Ispanijos parvažiuojančiame vilkike 60 kilogramų hašišo ir 13 kilogramų marihuanos bandyta slėpti po papelijusiais apelsinais ir citrinomis.
Iš viso pernai Lietuvos muitinė pradėjo 98 ikiteisminius tyrimus dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandos ir neteisėto disponavimo. Daugiausia ikiteisminių tyrimų pradėta dėl bandymų kvaišalus siųstis paštu. Minėtos medžiagos į Lietuvą dažniausiai siunčiamos iš Nyderlandų, Jungtinės Karalystės ir Ispanijos.
Muitinės pareigūnai primena, kad lengvabūdiškumas, patiems siunčiantis neaiškios kilmės medžiagas ar leidžiant savo vardu tai daryti atsitiktiniams pažįstamiems, gali turėti labai skaudžių pasekmių. Asmenims, kurie parsisiuntė narkotinių, psichotropinių medžiagų paštu, dažniausiai gresia ne administracinė nuobauda, o baudžiamoji atsakomybė bei reali laisvės atėmimo bausmė.

LR Muitinės inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas