Į Ukrainą iškeliauja humanitarinės pagalbos siunta

Vasario 5 dieną į Kijevą išskraidinama Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) humanitarinės pagalbos siunta Ukrainai, nukentėjusiai nuo karo veiksmų. Joje iš SAM tvarkomų valstybės rezervo medicinos atsargų skirti medikamentai ir medicinos įranga.

Sprendimas teikti humanitarinę pagalbą Ukrainai, nukentėjusiai nuo karo veiksmų, buvo priimtas atsižvelgus į Ukrainos pagalbos prašymą, paskelbtą Bendroje ekstremalių situacijų ryšių ir informavimo sistemoje ir į Ukrainoje viešėjusių Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos deleguotų ekspertų dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo nuo karo veiksmų nukentėjusiems Ukrainos piliečiams siūlymus.
Humanitarinės pagalbos siuntoje – iš Sveikatos apsaugos ministerijos tvarkomų valstybės rezervo medicinos atsargų skirti 250 buteliukų vaisto Azitromicinas, 1000 kraujo maišų, viena palapinė, vienas elektros generatorius ir vienas rentgeno aparatas. Bendra siuntos vertė – 42 825 eurai.
Sveikatos apsaugos ministerijos Ukrainai skiriama paramos siunta į Kijevą skraidinama Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvu C-27 „Spartan”.

Sveikatos apsaugos ministerijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas