Bus apdovanoti mokiniai, dalyvavę tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose, komandų vadovai ir mokytojai

Gruodžio 10 dieną 13 val. Prezidentūroje Prezidentė Dalia Grybauskaitė, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis iškilmingai apdovanos mokinius, tarptautinių olimpiadų, konkursų nugalėtojus, jų mokytojus, komandų vadovus.

2014 metais 86 Lietuvos mokiniai dalyvavo 18-oje tarptautinių renginių, kuriuose iškovojo 4 aukso medalius, 15 sidabro medalių ir 12 bronzos medalių. Iš viso 31 asmeninį medalį, taip pat 3 pirmas, 3 antras vietas ir 1 trečiąją vietą. Lietuvos atstovams skirti ir 2 komandiniai sidabro bei 2 komandiniai bronzos medaliai.
Lietuvos mokiniai sėkmingai pasirodė Varšuvoje įvykusiame ES jaunųjų mokslininkų konkurse: kaunietis Matas Navickas pelnė trečiąją vietą, o Tauragės „Versmės” gimnazijos gimnazistės Violeta Kalašinskaitė ir Monika Orlovaitė tapo laureatėmis ir laimėjo specialųjį Europos patentų biuro įsteigtą prizą už darbo originalumą.
Lietuvos atstovės puikiai pasirodė Tarptautinėje geografijos olimpiadoje – Vilniaus licėjaus mokinė Agnė Semėnaitė pelnė aukso medalį, Kauno r. Garliavos J. Lukšos gimnazijos gimnazistė Gabrielė Ivanovaitė – sidabro. Tarptautinėje muzikos olimpiadoje Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokinė Gintarė Valionytė laimėjo aukso medalį, šioje olimpiadoje mūsų komandos mokiniai taip pat pelnė du sidabro ir bronzos medalį.
Šiemet Vilniuje pirmą kartą buvo surengta Tarptautinė filosofijos olimpiada, kuri Lietuvos mokiniams taip pat buvo dosni – jos laimėtoju ir aukso medalininku tapo Vilniaus licėjaus abiturientas Lukas Jonuška. Mūsų atstovams taip pat atiteko sidabras ir bronza.
Šiais metais Lietuvos mokiniai pirmą kartą dalyvavo Tarptautinėje istorijos olimpiadoje, kurioje Auridas Litvinas iš Kauno universiteto technologijos gimnazijos laimėjo aukso medalį. Iš šios olimpiados taip pat parvežta bronza.
Lietuvos mokiniai kasmet labai gerų rezultatų pasiekia gamtos mokslų olimpiadose. Graikijoje įvykusioje Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiadoje mūsų atstovams atiteko komandiniai sidabro ir bronzos medaliai. Tarptautinėje fizikos olimpiadoje pelnyti keturi sidabro ir vienas bronzos, Tarptautinėje chemijos olimpiadoje Vietname – trys sidabro ir vienas bronzos. Tarptautinėje astronomijos ir astrofizikos olimpiadoje Lietuvos komanda iškovojo komandinius ir vieną asmeninį bronzos medalį. Iš egzotiškame Balyje įvykusios Tarptautinės biologijos olimpiados mokiniai grįžo su trimis sidabro ir vienu bronzos medaliu. 10-ojoje tarptautinėje jaunių gamtos mokslų olimpiadoje pelnytas komandinis sidabro medalis.
Puikių rezultatų pasiekta Pietų Afrikos Respublikoje įvykusioje matematikos olimpiadoje –mokiniams iš Lietuvos atiteko vienas sidabro ir trys bronzos medaliai bei du pagyrimo raštai, o informatikos olimpiadoje Taivane – du bronzos medaliai.
Prizinės vietos pelnytos tarptautinėse lenkų ir rusų kalbų olimpiadose.
Kai kurie mokiniai pasiekia puikių rezultatų ne vienoje tarptautinėje olimpiadoje. Lukas Jonuška ne tik pelnė auksą filosofijos olimpiadoje, bet ir bronzą matematikos olimpiadoje. Grigiškių „Šviesos” gimnazijos mokinys Domantas Jadenkus iškovojo bronzos medalius informatikos ir Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiadose. Vilniaus licėjaus mokinys Justas Klimavičius taip pat pelnė du apdovanojimus: fizikos olimpiadoje – sidabro medalį, o matematikos – pagyrimo raštą. O Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokinys Valentas Brasas buvo apdovanotas komandiniu bronzos medaliu Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiadoje bei komandiniu sidabro medaliu Jaunių gamtos mokslų olimpiadoje.
Mokytojams atpažinti gabius, talentingus mokinius, juos nuosekliai ugdyti padeda „Gabių ir talentingų vaikų ugdymo programa”, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro įgyvendinamas projektas „Mokinių jaunųjų tyrėjų atskleidimo ir ugdymo sistemos sukūrimas”.

Parengta pagal Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro informaciją

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas