Pagerbti Lietuvos kraujo donorai

Šių metų spalio 18 dieną Vilniaus Kongresų rūmuose buvo pagerbti ir apdovanoti Lietuvos neatlygintini kraujo donorai. Iškilmingo renginio metu LR Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė Lietuvos nusipelniusio donoro pažymėjimus įteikė 119, o Lietuvos donorystės žymūno pažymėjimus – 28 kraujo donorams. Aukščiausias kraujo donoro apdovanojimas – Garbės donoro vardas (kartu su tai patvirtinančiu ženklu ir pažymėjimu) buvo suteiktas 39 asmenims.

Renginio organizatoriai – VšĮ Nacionalinis kraujo centras, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų kraujo centras bei Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų kraujo centras – džiaugėsi gausiu būriu neatlygintinų kraujo donorų, kurie rado laiko susiburti į vieną vietą, pabendrauti ir kartu praleisti neeilinį, ypač šiltą ir prasmingą vakarą – Kongresų rūmai tą vakarą iš tiesų buvo pilni ypatingų, gyvybes kitiems dovanojančių, žmonių.
Renginiui „dirigavo” neatlygintinas kraujo donoras, radijo laidų vedėjas Vytenis Sinkevičius, o šventinę nuotaiką kūrė saksofonistas Arūnas Viduolis, šokėjai Deividas Meškauskas ir Ineta Stasiulytė, atlikėja Eva, atlikėjas Vytautas Šiškauskas, grupė „Quorum” bei grupė „Dar”, kuri atliko specialiai šiai progai sukurtą padėkos neatlygintiniems kraujo donorams dainą „Ačiū”.
Neatlygintina kraujo donorystė pamažu įgauna vis didesnę svarbą visuomenėje, o kraujo aukojantis žmogus supranta, kad tai daro ne dėl garbės, tačiau dėl vienos ir pačios svarbiausios moralinės paskatos – pagalbos sergančiajam.

Sveikatos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas