Automobilių susidūrimai su laukiniais gyvūnais: pernai gauti beveik 8 tūkst. pranešimų

Pernai Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) gavo 7 833 pranešimus apie eismo įvykius transporto priemonei susidūrus su laukiniu gyvūnu. Dažniausiai apie tokius susidūrimus pranešta Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionų teritorijose. Taip pat pastebima, kad daugiausiai į kelią išbėgančių bei su transporto priemone susiduriančių gyvūnų yra elniniai (stirnos, elniai, briedžiai).

AAD primena, kad transporto priemone partrenkus bet kokį laukinį gyvūną (nepriklausomai nuo jo dydžio ir nuo to, ar jis vis dar gyvas ar ne), reikia informuoti AAD telefonu 8 5 273 2995 arba pateikti informaciją skubios pagalbos tarnybų telefonu 112. Tai galima padaryti bet kuriuo paros metu. Teikiant informaciją reikia nurodyti kiek įmanoma tikslesnę vietą ir apibūdinti gyvūno būklę.

Savo ruožtu, gavęs informaciją AAD specialistas priima sprendimą, kam perduoti informaciją.
• Jei medžiojamieji laukiniai gyvūnai susidūrė su transporto priemone medžioklės ploto vienete, gaišenos utilizavimui arba gyvūno kančių nutraukimui kviečiami konkretaus medžioklės ploto naudotojai.
• Jei laukinis gyvūnas susidūrė su transporto priemone ne medžioklės ploto vienete ir yra dar gyvas, tuomet pranešama Gyvūnų globėjų asociacijai, kuri atvykusi turi įvertinti, ar nutraukti gyvūno kančias ar pasirūpinti juo ir išvežti gydymui.
• Jei laukinis gyvūnas susidūrė su transporto priemone miesto teritorijoje ir yra jau nebegyvas, juo pasirūpinti kviečiami tos įmonės specialistai, su kuriais savivaldybės turi sudariusios sutartis.
Taip pat primename, kad vairuotojas, partrenkęs žvėrį, niekada negali pasiimti numušto laukinio gyvūno, nes už tai gresia administracinė atsakomybė – įspėjimas arba baudą nuo 30 iki 90 eurų. Tačiau jei partrenktas laukinis gyvūnas trukdo eismui, jį galima patraukti į šalikelę, kol atvyks specialistai.

Aplinkos apsaugos departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas