Socialines globos įstaigas ragina imtis apsaugos priemonių

Stengiantis apsaugoti labiausiai pažeidžiamus asmenis nuo galimo koronaviruso (COVID-19) užkrato, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pavedė ministerijai pavaldžioms socialinės globos įstaigoms imtis atsargumo priemonių, tai yra riboti globos įstaigų klientų kontaktus su lankytojais, neseniai grįžusiais iš šalių, kuriose nustatyti dažni koronaviruso atvejai, užtikrinti bendrų higienos reikalavimų laikymąsi, pagal galimybes ir poreikį papildyti asmeninių apsaugos priemonių atsargas.

Taip pat nurodyta, kokius veiksmus reiktų atlikti, jeigu socialinės globos įstaigų klientams pasireikštų koronavirusui būdingi simptomai ar jie praneštų turėję kontaktų su asmeniu, keliavusiu šalyse, kurios tapo koronaviruso židiniais.
Pavyzdžiui, pasireiškus būdingiems simptomams globos įstaigos klientui turi būti skiriama atskira patalpa, darbuotojai, kurie privalo kontaktuoti su globos įstaigos gyventoju, turi būti aprūpinti apsaugos priemonėmis ir laikytis medikų rekomenduojamų higienos reikalavimų, įstaigoje turi būti skelbiamas karantinas, kurio metu būtų ribojamas klientų lankymas bei dalyvavimas masiniuose renginiuose.
Šie pavedimai aktualūs 35-ioms ministerijai pavaldžioms socialinės globos įstaigoms ir Pabėgėlių priėmimo centrui.
„Ministerijai pavaldžiose socialinės globos įstaigose gyvena ir paslaugas gauna daugiausia žmonės su proto ar psichikos negalia, tačiau tarp jų yra ir senyvo amžiaus asmenų, kurių imuninė sistema gali būti šiek tiek silpnesnė. Tai reiškia, kad visi turime aiškiai žinoti, ką darome siekdami užkirsti kelią užkrato plitimui arba ką reiktų daryti, jeigu globos įstaigos klientui pasireikštų būdingi simptomai. Protingas atsargumas visuomet būtinas, nepaisant fakto, kad šiuo metu nerimui nėra pagrindo”, – teigė socialinės apsaugos ir darbo ministras L. Kukuraitis.
Rekomendacijos trumpai:
• Peržiūrėti ir atnaujinti įstaigų tvarkas dėl koronaviruso profilaktikos, kontrolės priemonių ir veiksmų taikymo.
• Įvertinti įstaigoje turimų apsaugos priemonių atsargas, pagal poreikį ir galimybes jas papildyti.
• Riboti asmenų lankymą artimiesiems, kurie yra grįžę iš koronavoruso paveiktų valstybių ir regionų.
• Užtikrinti higienos reikalavimų laikymąsi.
• Jei pasireikštų simptomai darbuotojui – uždrausti visus jo kontaktus su įstaigos globotiniais.
• Jei pasireikštų simptomai įstaigos globotiniui – ligoniui skirti atskirą patalpą, darbuotojus aprūpinti apsaugos priemonėmis, skelbti karantiną, stabdyti lankymą ir dalyvavimą masiniuose renginiuose.
Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kancleris Karolis Vaitkevičius ketvirtadienį taip pat susitiko su įstaigų, veikiančių prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, vadovais bei pasiūlė imtis visų reikiamų atsargumo priemonių, sudaryti sąlygas besilaukiančioms darbuotojoms ar gretutinėmis ligomis sergantiems darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu, stebėti situaciją, keistis informacija, o iš koronaviruso paveiktų šalių grįžusių klientų aptarnavimą atlikti nuotoliniu būdu.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas