Vietoj plastikinio pirkinių maišelio siūlo daugkartinį

„LIDL Lietuva“, pirmajam iš didžiųjų šalies prekybos tinklų, šiandien paskelbus, kad atsisako vienkartinių plastikinių pirkinių maišelių, aplinkos ministras Kęstutis Mažeika tai pavadino sektinu pavyzdžiu kitiems prekybos tinklams.

Pasak ministro, norint įgyvendinti ambicingus žiedinės ekonomikos tikslus, labai sumažinti vienkartinių plastikinių gaminių vartojimą, itin svarbu, kad įsitrauktų visi – nuo kiekvieno gyventojo iki valstybės, mokslo institucijų, verslo, o ypač prekybos sektoriaus.

Šalyje per metus susidaro apie 100 tūkst. tonų plastiko atliekų. Ir jų kiekiai, gerėjant ekonominei padėčiai, auga. Pažymėtina, kad daugiau kaip 60 proc. šių atliekų – tai pakuotės, maišeliai ir kitos pakavimo priemonės.
„LIDL” parduotuvių lentynose neliko trijų rūšių plastikinių pirkinių maišelių, o pirkėjai kviečiami vietoj jų rinktis popierinius arba daugkartinius maišelius. Jeigu šiuo pavyzdžiu paseks ir kiti prekybos tinklai, tai padės formuoti gyventojų įprotį naudotis daugkartiniais maišeliais.
Simboliška, kad „LIDL Lietuva” prekybos tinklas apie plastiko mažinimo strategiją paskelbė šiandien – tą pačią dieną, kai Vyriausybės Europos Sąjungos komisija svarsto mūsų šalies prisijungimo prie Europos plastikų pakto iniciatyvos klausimą. Šios iniciatyvos tikslas – mažinti nereikalingo plastiko naudojimą ir skatinti pakartotinį jo naudojimą, perdirbimą ir perdirbto naudojimą naujuose gaminiuose.

Aplinkos ministerijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas