Žymiausi Lietuvos krepšininkai turi pasiūlymą

Siūloma prie mokyklų papildomai įrengti modulines sporto sales, kuriose, pasirinkę įvairias sporto šakas, sportuotų vaikai, ypač jaunesnio amžiaus. Tokią iniciatyvą šiandien pristatė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas (LKF) Arvydas Sabonis, LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas, Lietuvos krepšinio lygos prezidentas Remigijus Milašius, buvęs krepšininkas Šarūnas Marčiulionis, susitikę su švietimo mokslo ir sporto ministru Algirdu Monkevičiumi.

Sportininkai, pristatę idėją, teigia, jog šis projektas padės  ne tik atsiskleisti vaikų talentui, bet ir ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius. Pasak A. Sabonio ir Š. Marčiulionio, šis projektas neabejotinai taps pavyzdžiu ir kitoms šalims, kurios rūpinasi vaikų fizine sveikata. Jų teigimu, jau dabar kolegos – pasaulinės krepšinio žvaigždės – su dideliu susidomėjimu laukia, kaip šį projektą pavyks įgyvendinti Lietuvoje.

„Svarbu, kad Lietuvos krepšinio federacijai, kitiems krepšinio atstovams rūpi ne vien ši viena sporto šaka, bet jie suinteresuoti, kad vaikai susidomėtų ir galėtų užsiimti kitomis sporto veiklomis, kuo anksčiau pradėtų aktyviai sportuoti. Be to, šios daugiafunkcės mobilios sporto salės tiktų ir bendruomenės, kitokiems kultūriniams renginiams”, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.
Ministerija tarpininkaus informuodama šalies savivaldybes ir mokyklas apie galimybę įsirengti šias daugiafunkces sporto sales, bus aktyviai dalyvaujama detalizuojant ir parengiant projektą, ieškant finansavimo išteklių. Svarstoma, kad viena tokia sporto salė galėtų būti įrengta dar šią vasarą kaip bandomasis projektas.
Mobili sporto salė būtų lengvos konstrukcijos statinys su monitoriais, virtualiu treneriu, kuris pateiktų instrukcijas mokiniams, priklausomai nuo jų amžiaus ir lyties, su vaikams specialiai pritaikytais treniruokliais. Krepšinio aikštelės išmatavimai atitiktų olimpinės rungties „trys prieš tris” standartus. Salėje būtų sumontuoti veidrodžiai, kad erdvę būtų galima pritaikyti šokių pamokoms, jogos ir kitiems panašiems užsiėmimams. Taip pat tokia salė būtų pritaikyta specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems vaikams. Didžiausios modulinės sporto salės kaina apytikriai būtų 300 tūkst. – 400 tūkst. eurų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas