Pavasaris žemdirbiams prasideda paroda „Ką pasėsi…2019“

Ketvirtadienį Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje prasidės tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi… 2019“. Parodoje tradiciškai bus pristatomi naujausi žemės ūkio technologiniai sprendimai, žemės ūkio technikos eksponatai, supažindinama su aktualiomis žemdirbystės, augalininkystės, gyvulininkystės, miškininkystės, aplinkos tvarkymo ir socialinio verslo regionuose temomis.

Kaip ir kasmet, parodos lankytojų laukia gausi šviečiamoji programa. 36 seminarai, mokslinė konferencija, forumas „Žemės ūkio, maisto ūkio ir kaimo plėtros politikos aktualijos”, kuriame pranešimą skaitys ir su ūkininkais, kaimo bendruomenėmis aktualiais žemės ūkio ir kaimo plėtros politikos klausimais diskutuos žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.
Žemės ūkio ministerijos specialistai seminaruose pristatys Lietuvos pieno sektoriaus situaciją ir sprendimus, investicinės paramos žemės ūkio veiklos subjektams pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos (KPP) teikimo galimybes, rezultatus ir įgyvendinimo aktualijas, „Leader programos” įgyvendinimo aktualijas bei verslo kūrimo ir plėtros galimybes pagal 2014–2020 m. KPP priemones.
Žemės ūkio ministerijos stende lankytojų lauks ministerijos, Nacionalinės mokėjimo agentūros ir Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos specialistai, kurie informuos apie 2014–2020 m. KPP teikiamas paramos galimybes, taip pat konsultuos įvairiomis ūkininkams aktualiomis temomis.
Parodoje dalyvaus daugiau kaip 300 įmonių ir organizacijų, apie 200 smulkiųjų augintojų, gamintojų, amatininkų, 31 įmonė atvyks iš užsienio – Estijos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Suomijos, Rusijos, Danijos ir Ukrainos.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas