Aktyvios šalies seniūnijos dalyvauja nacionaliniame konkurse

32 seniūnijos varžysis dėl geriausiųjų vardo Nacionalinio seniūnijų konkurso „Valstybę kuriame mes“ finale. Valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtą konkursą inicijavo Kultūros ministerija, siekdama skatinti bendruomeniškumą, stiprinti vietos savivaldą. Iš viso konkurse buvo sulaukta per 60 paraiškų, kuriuose konkurso dalyviai pristatė per pastaruosius penkerius metus nuveiktus darbus, padėjusius suvienyti bendruomenę, įtraukti jos gyventojus į įvairias veiklas ir atnešusius lauktų pokyčių seniūnijos gyvenime.

Konkurso dalyviai teikė paraiškas keturiose nominacijose – „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui”, „Už tautinės savimonės puoselėjimą”, „Už kūrybiškumo ugdymą”, „Už saugią Lietuvą”. Seniūnijos galėjo pretenduoti ne daugiau, kaip į dvi nominacijas. Aktyviausiai nacionaliniame konkurse dalyvavo Kauno rajono savivaldybės seniūnijos – sulaukta net 20 paraiškų.

Konkursui pateikti projektai atskleidžia, kaip bendromis pastangomis buvo gerinama gyvenamoji aplinka, saugomas tradicinis kraštovaizdis, tvarkomi kultūros paveldo objektai. Nemažai projektų susiję su vaikų ir jaunimo kūrybiškumo ugdymu bei įvairių užimtumo veiklų organizavimu. Seniūnijos nemažai dėmesio skyrė ir saugios kaimynystės iniciatyvų skatinimui, socialinės atskirties grupių įtraukimui į bendruomenės veiklas. Dalis konkurso dalyvių pristatė ilgus metus puoselėjamas krašto istorijos, kultūros ir tautinio paveldo iniciatyvas, gimtosios kalbos, tarmių išsaugojimo tradicijas.
Trečiame baigiamajame konkurso etape komisija aplankys atrinktus 32 nominantus ir išrinks geriausias seniūnijas kiekvienoje nominacijoje. Nugalėtojai bus paskelbti gruodžio mėnesį.

Kultūros ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas