Pėsčiųjų žygyje „Pasieniečių keliais“ žygiavo apie 650 entuziastų

Praėjusį šeštadienį vykusiame tradiciniame pėsčiųjų žygyje „Pasieniečių keliais“ dalyvavo apie 650 žygeivių. Šis žuvusiems pasieniečiams ir kitiems laisvės gynėjams pagerbti skirtas renginys Pasieniečių mokykloje vyko jau septintą kartą.

Šio renginio organizatoriai – Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Pasieniečių mokykla ir Pėsčiųjų žygių asociacija. Organizatoriai džiaugėsi, kad susidomėjimas šiuo žygiu auga, o jame dalyvauja vis daugiau entuziastų iš Lietuvos ir užsienio.

Žygeiviai rinkosi skirtingas trasas ir asfaltuotais keliais, žvyrkeliais, laukų bei miškų keliukais turėjo įveikti 16 arba 30 km atstumą. 21 žygeivis dalyvavo visuose septyniuose organizuotuose žygiuose. Trasos driekėsi pasienio su Baltarusija ruožu, vaizdingomis Medininkų apylinkėmis.

Žygio proga veikė Pasieniečių mokykloje įsikūręs Pasieniečių muziejus ir jį aplankė daugiau nei pusė šimto lankytojų. Renginio metu dalyviams koncertavo vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras.

Dalyviai sėkmingai įveikė pasirinktus maršrutus, buvo apdovanoti diplomais, žygio medaliais. Visi vaišinosi pasienietiška koše.

Žygio, organizuojamo nuo 2012 m., tikslas yra paminėti pirmosios 1940-ųjų metų sovietinės invazijos į Lietuvą aukos – pasienio policijos Alytaus baro Ūtos pasienio sargybos viršininko Aleksandro Barausko – ir kitų pasieniečių žūties metines, atminti ir pagerbti Laisvės gynimo ir didžiąsias netektis, įamžinti istorinių įvykių pasienyje tęstinumą ir paminėti atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetį.

VSAT Pasieniečių mokyklos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas