„Greičio maratonas“ Europos keliuose įsibėgėja – kontrolė vykdoma visą parą

Balandžio 18–19 dienomis Lietuvos policijos pareigūnai dalyvauja greičio kontrolės priemonėje „Speed Marathon” („Greičio maratonas”), kurią inicijavo Europos kelių policijos tinklas TISPOL. Visą parą truksianti priemonė organizuota sustiprintos važiavimo greičio kontrolės savaitės Europos keliuose metu. Policijos pareigūnai Lietuvos keliuose 24 valandas vykdys viešąjį ir neviešąjį patruliavimą, pasitelkdami visą turimą įrangą, greičio kontrolės ir fiksavimo priemones.

Speciali policijos priemonė „Greičio maratonas” buvo pradėta organizuoti prieš ketverius metus Vokietijoje, Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje po tragiškų eismo įvykių, kuriuos sukėlė viršytas važiavimo greitis, virtinės.
„Kiekvienas vairuotojas turėtų suvokti, kad greičio viršijimas įtakoja kas trečią eismo įvykį, o sumažintas važiavimo greitis gali išsaugoti žmogaus gyvybę. „Greičio maratonas” yra nukreiptas į vairuotojų sąmoningumo didinimą ir atsakomybės už savo elgesį skatinimą”, – teigė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.
„Pagrindinis mūsų greičio kontrolės priemonės tikslas yra prevencija. Mes norime, kad kiekvienas vairuotojas susimąstytų ir pasirinktų ne tik leistiną, bet kartu ir saugų, važiavimo sąlygas atitinkantį greitį. Tik tokiu būdu galima išvengti keliuose kylančių grėsmių, sumažinti galimų eismo įvykių tragiškas pasekmes” – teigia TISPOL Prezidentas Paolo Cestra.
Sustiprintos važiavimo greičio kontrolės savaitė Europos keliuose vyksta nuo balandžio 16 iki 22 d. daugelyje Europos šalių.

Policijos departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas