Dronai bus pasitelkiami žvalgyti žolės gaisrų

„Dronais stebėsime atviras teritorijas, ypač tas vietas, kuriose kyla daugiausia žolės gaisrų. Manau, kad jie bus gera priemonė sumažinti tokių gaisrų skaičių ir sudrausminti gyventojus, linkusius padeginėti pievas šalia namų,“ – pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas. Nors dronai valstybinėje priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje – dar naujiena, tačiau jie po truputį jau pasitelkiami gaisrų prevencijai ar žvalgybai gaisrų metu.

Ugniagesiai neabejoja, kad ateityje dronai bus nepakeičiami gesinant gaisrus ir atliekant gelbėjimo darbus, vertinant situaciją atvirų teritorijų, durpynų gaisrų metu, įvairių ekstremaliųjų situacijų atvejais.

Balandžio 10 dieną departamento pareigūnai buvo nuvykę į Jarmališkių kaimą Vilniaus rajone. Čia išvakarėse buvo padegta žolė ir kilo didžiulis gaisras. Laimei, ugniagesiai suskubo laiku ir ugnis gyventojų sodybų nepalietė. Iš viso išdegė 120 arų žolės ir 30 arų miško paklotės. Kaip atrodo visas išdegęs plotas, pareigūnai stebėjo pasitelkę droną.

VPGT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas