Vyriausybėje – padėkos šventė savanoriaujantiems žmonėms ir organizacijoms

Projektas „Šimtmečio dovanos“ pasiekė pirmojo etapo finalą ir visus dovanojusius laiką Lietuvai gruodžio 5 dieną – Tarptautinę savanorių dieną – pakvietė į padėkos šventę Vyriausybės kanceliarijoje.

Projektu siekiama padėti savanorystės iniciatyvoms pritraukti daugiau žmonių, ugdyti naujas savanorystės tradicijas bendruomenėse, kolektyvuose ar šeimose bei parodyti, kaip svarbu yra dovanoti savo laiką savanoriškai veiklai.

Daugiau nei 400 savanorių, kurie atvyko į šventinį padėkos renginį iš visos Lietuvos, pasveikino projekto „Šimtmečio dovanos“ globėjas Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Jūsų „Šimtmečio dovanos“, skirtas laikas kitam, bendruomeniškumo stiprinimui – geriausias atjautos, gerumo ir pasiaukojimo pavyzdys. Tai didžiausia dovana, artėjant atkurtos Lietuvos Šimtmečiui. Nuoširdžiai dėkoju Jums visiems“, – sveikindamas savanorius sakė Premjeras.

Projekto „Šimtmečio dovanos” metu apie savo savanoriškus darbus priminė nemažai su tuo nuolatos dirbančių organizacijų, pavyzdžiui, Maltos ordino pagalbos tarnyba, „Maisto bankas”. Aktyvios buvo ir bendruomenės. Pavyzdžiui, Kepalių kaimo bendruomenė kasmet organizuoja šventę, kurios metu visus atvykusius vaišina cepelinais, tačiau šiemet šventė atkeliavo ir pas tuos, kurie negali atkeliauti patys: neįgaliuosius, vienišus senelius, senelių namų gyventojus.

Projektas parodė, kad savanoriškai savo laiką aplinkai gražinti dažnai skiria pavieniai žmonės, kurie patys imasi iniciatyvos puoselėti ir tvarkyti šalies aplinką. Pavyzdžiui, Daugėlių mokykloje gimė akcija „Daugėlių mokykloje – daug gėlių“, kurios metu moksleiviai sunešė daugiau nei 400 tulpių svogūnėlių, kad mokyklos aplinka pavasarį pasipuoštų tulpėmis.

Projekto metu užregistruota daugiau kaip 500 veiklų, kurių metu savanoriai dovanojo savo laiką geriems darbams nudirbti. Organizatoriai džiaugiasi, kad projektas pritraukė iniciatyvas ir projektus ne vien iš didmiesčių, bet ir iš mažesnių miestelių. Didelę dalį savanorystės veiklų registravo mokyklos, darželiai, vietos bendruomenės. Sulaukta daug iniciatyvų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio. Organizatorius džiugina ir tai, kad įsitraukė ne tik nevyriausybinės organizacijos ar bendruomenės, bet ir verslas.

Į savanorių pagerbimo renginį buvo pakviesti visi užregistravusieji savo „Šimtmečio dovanas“, tačiau projektas šia švente nesibaigia. Toliau planuojama registruoti dovanas (www.lietuva.lt/simtmeciodovanos) Lietuvai ir puoselėti savanorystės tradiciją Lietuvoje.

LR Vyriausybės inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas