Karo tarnybą pradėjo puspenkto šimto šauktinių

Spalio 9 dieną nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje ir Karaliaus Mindaugo husarų batalione Panevėžyje pradėjo 442 šių metų šaukimo kariai. Kiek vėliau, spalio 23 dieną, dar 109 šauktiniai tarnybą pradės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalione.

Į tarnybos vietas šauktiniai atvyko iš keturių Regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių – Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Panevėžio. Daugiausia šauktinių savanorių į tarnybą Husarų mechanizuotajame pėstininkų batalione Panevėžyje, atvyko iš Panevėžio – 255.

Pirmąją atvykimo dieną jaunuoliams išduodamos uniformos ir ekipuotė. Kariai susipažino su daliniu ir tą pačią dieną įsikūrė kareivinėse.

Dauguma devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą spalio 9 dieną pradėjusių jaunuolių yra 21 metų amžiaus ir įgiję vidurinį išsilavinimą. Tarp jų yra 20 merginų ir 17 jaunuolių, grįžusių iš emigracijos. Beveik visi jaunuoliai, pradėjusių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, užsirašė ją atlikti savo noru arba patekę į šaukimo sąrašus karo prievolininkai pareiškė norą atlikti tarnybą pirmumo tvarką, tarp jų bus ir keturi jaunuoliai, karo prievolininkai pašaukti iš sąrašo.

Šiais metais įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą jau atlieka 2 175 kariai.

Spalio 2 dieną nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Rukloje ir Tauragėje pradėjo 946 šių metų šaukimo karių – Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotajame pėstininkų batalionuose.

Pirmąsias aštuonias savaites šauktiniai kariai dalyvauja Baziniame kario kurse, kurio metu lanko teorines paskaitas, mokosi rikiuotės ir karinių statutų, įgyja karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos žinių, susipažįsta su ginklais ir ryšio priemonėmis. Po Bazinio kario kurso prasideda karių specialistų rengimo etapas.
Likusius šešis kolektyvinio rengimo mėnesius kariai tarnauja pačių pasirinktuose daliniuose. Kolektyvinio rengimo metu šauktiniai mokomi veikti savo padalinio sudėtyje, atlikti jiems paskirtas užduotis.

Be tarnybą pradėjusiųjų spalio 9 d. iki metų pabaigos dar numatyta pašaukti atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą 677 jaunuolius. Iš viso šiais metais į tarnybą bus pakviesti 3 537 jaunuoliai.

Krašto apsaugos ministerijos inf.  Giedrės Maksimovicz nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas