Kauno tardymo izoliatoriuje – patikrinimas

Rugpjūčio 7 dieną teisingumo ministrei Mildai Vainiutei buvo pateikta informacija apie Kalėjimų departamento atliktą patikrinimą Kauno tardymo izoliatoriuje. Ministrė pavedė Kalėjimų departamentui išsiaiškinti situaciją minėtoje įstaigoje, gavusi Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės Rasos Kazėnienės tarnybinį pranešimą dėl nevykdomų Viešųjų pirkimų tarnybos rekomendacijų ir galimai neteisėtų įstaigos darbuotojų veiksmų.

Išvadose patvirtinta, kad Kauno tardymo izoliatorius neįvykdė Viešųjų pirkimų tarnybos rekomendacijos nutraukti maitinimo paslaugų sutartį ir nepaskelbė naujo viešojo konkurso šiai paslaugai pirkti. Tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriuje neužtikrinama sutarčių vykdymo ir galiojimo kontrolė.
Kauno tardymo izoliatoriuje pradėti du tarnybiniai patikrinimai dėl galimų teisės pažeidimų.
Ministrė pažymėjo, kad Kauno tardymo izoliatoriuje fiksuojami nauji pažeidimai liudija, kad Kalėjimų departamentas nepakankamai kontroliuoja, kaip įgyvendinamos Valstybės kontrolės, Viešųjų pirkimų tarnybos ir Teisingumo ministerijos pateiktos rekomendacijos. Departamento vadovybė turi nedelsiant imtis priemonių tinkamai įgyvendinti šių institucijų rekomendacijas ir apie tai nuolat informuoti Teisingumo ministeriją.
Ministrė nurodė Kalėjimų departamento vadovybei kaip įmanoma greičiau centralizuoti viešuosius pirkimus bausmių vykdymo sistemoje, siekiant skaidrumo ir teisėtumo, vykdant viešuosius pirkimus ir sudarant sandorius.

Teisingumo ministerijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas