„Sąveika su nežinomaisiais“: iš Dubajaus į Uteną!

Tapytoja ir performanso menininkė Anastasia Dashkevych 1989 metais gimė vakarų Ukrainoje, Lucke. Baigusi tapybą Lucko universitete, Anastasia pradėjo studijuoti produkto dizainą Lucko meno ir kultūros kolegijoje.

Nuo 2014 iki 2016 m. Anastasia gyveno ir dirbo įvairiuose pasaulio kampeliuose, kurį laiką rezidavo Berlyne, bendradarbiavo su tokiais menininkais kaip Andy Denzeler (Vokietija), Stefan Soell (Vokietija), Take Shifuruya (Japonija). Vėliau įkvėpimo sėmėsi iš menininkų bendruomenių Goa, Indijoje ir Šri Lankoje. Šiuo metu yra nuolatinė Dubajaus, Jungtinių Arabų Emyratų rezidentė.
Anastasios pašaukimas – organiškos formos. Ji siekia parodyti, jog mene, kaip ir gyvenime, viskas prasideda nuo organinių medžiagų. Netgi tai, kas mums suvokiama kaip dirbtina, netgi plastikas ir dažai, atsiranda iš organikos. Šią jungtį tarp yrančio ir dirbtino menininkė stengiasi prabrėžti savo darbuose.
„Sąveika su nežinomaisiais” yra pirmoji Anastasios paroda Lietuvoje. Nuo birželio 2 dienos iki birželio 24 dienos jos tapyba bus eksponuojama kūrybinių industrijų centre „Taurapilis” (Aušros g. 47, Utena), o eskizai – atviroje galerijoje „Pokšt”.
Penktadienį, 06.02 19.00 val. Aušros g. 11A („Pokšt” galerijoje) vyks Anastasios Dashkevych parodos „Sąveika su nežinomaisiais” atidarymas ir eskizų dirbtuvės „Būk mano modeliu”, kurių metu menininkė pieš į susitikimą su ja atvykusius žmones.
Nepraleiskite progos įkvėpti menininkę griebti į rankas tušinuką ir eskizavimo popierių.

www.anastasia-dashkevych.com

Organizatorių inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas