Kontaktų mugėje dalytasi naudinga patirtimi

Kovo 22 dieną Leliūnuose, Vytauto Valiušio keramikos muziejuje, vyko Utenos kraštotyros muziejaus padalinio tradicinių amatų centro „Svirnas” organizuota kontaktų mugė „Sėkmės pamokos”. Iš Utenos, Kupiškio, Biržų, Molėtų, Kėdainių, Radviliškio, Zarasų ir kitų rajonų atvykę įvairūs kultūros darbuotojai, amatininkai dalijosi patirtimi, mezgė naujus ryšius.

Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, sveikinęs susirinkusius svečius, tikino, kad kultūra, etnokultūra, liaudies menas žmogui yra reikalingi tam, kad jis išliktų. „Jaustis savimi – reiškia būti kituose”, – dėstė savo požiūrį meras, nepraleidęs progos pajuokauti, kad jo balsas, ypač kovo mėnesį, yra labai gražus, todėl jam šnekėti mikrofono nereikia.
Utenos kraštotyros muziejaus direktorė Lilija Jovarienė neabejojo, kad „po vieną mes esame niekas, o kartu – kaip kumštis”, todėl džiaugėsi, kad vyksta kontaktų mugės.
Kontaktų mugėje savo pastebėjimais dalijosi Lietuvos nacionalinio kultūros centro Regionų kultūros informacijos poskyrio vadovė Inga Kriščiūnienė, Kėdainių krašto muziejaus tradicinių amatų centro „Arnetų namas” vadovė Regina Lukminienė, Biržų krašto muziejaus „Sėla” Kirkilų amatų centro vedėjas Lukas Kalninis ir kiti. Apie tautinį paveldą kalbėjo Žemės ūkio ministerijos Kaimo plėtros departamento Tautinio paveldo ir mokumo skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Martinkienė.

Laikraščio „Utenos diena” inf., J. Pavilonienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas