Edita Kušleikienė uteniškiams pristatė spalvingą parodą

Praėjusį penktadienį, kovo 17-ą, Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos galerijoje buvo pristatyta kraštietės Editos Kušleikienės kūrybos darbų paroda „Iš vaikystės sapnų”, veiksianti iki kovo mėnesio pabaigos. Į biblioteką užsukę uteniškiai turės galimybę apžiūrėti rankų darbo interjero lėles, tapybos darbus.

Kūrėja tądien su parodos lankytojais dalijosi lėlių kūrimo paslaptimis, atsakinėjo į pateiktus klausimus. Meniškos sielos kraštietė teigė, kad ne tik rankomis lipdo lėles, bet ir rengia šias pačios siūtais drabužiais, puošia rankų darbo aksesuarais. „Kurdama lėlytes įdedu į jas visą savo širdį. Man labai patinka dirbti šį darbą”, – sakė E. Kušleikienė, atskleidusi, kad didžioji dalis rankdarbių, kuriais uteniškiai galės grožėtis iki kovo 31 dienos, jau turi savo šeimininkus.
Krūvos gėlių ir sveikinimo žodžių parodos atidarymo dieną sulaukusi E. Kušleikienė tikino nesitikėjusi tiek dėmesio. „Įspūdžių ir teigiamų emocijų užteks ilgam”, – šypsodamasi sakė kūrėja, prisipažinusi, jog pristatydama savo kūrybos darbus gimtajame krašte visuomet jaučia didžiulę atsakomybę. Parodos „Iš vaikystės sapnų” autorė teigė, kad žmonių šypsenos jai yra pats didžiausias įvertinimas.
E. Kušleikienė gimė Kuktiškių seniūnijai priklausančiame Gimžiškių kaime. Šiuo metu čia ir gyvena. Utenos kolegijoje baigė aprangos dizaino ir technologijų studijas. Su vyru Nerijumi augina 10 metų sūnų Luką. Nuo vaikystės domisi įvairiais rankdarbiais, fotografija, tačiau jokių meno mokyklų nėra lankiusi. Dalyvauja parodose, mugėse, labdaros akcijose. Kūrėjos darbai pristatyti Kuktiškių ir Tauragnų bendruomenėms, Utenos kraštotyros muziejaus, Ignalinos viešosios bibliotekos, Vytauto Valiušio keramikos muziejaus, LR Seimo, Balninkų stiklo muziejaus, Kauno Kartų namų lankytojams. Studijuodama Utenos kolegijoje menininkė sukūrė dvi drabužių kolekcijas, kurios buvo pristatytos Utenoje, Kaune, Zarasuose, Ignalinoje, Rėzeknėje (Latvija), Prahoje (Čekija), Slovakijoje.

Autorės ir Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas