Premijomis apdovanoti ir Utenos apskrities kultūros darbuotojai bei menininkai

Kultūros ministerijoje nusipelniusiems menininkams, kultūros darbuotojams, etninės kultūros puoselėtojams įteiktos 2016 metų Kultūros ministerijos premijos.

„Tikram kultūros ir meno žmogui save įvertinti yra labai sunku, nes jis stengiasi būti kiek atokiau, nekonkuruoti su kitais, nesiekia įvertinimų, jis tiesiog dirba kūrybinį darbą, kuris dažnai būna nepastebėtas ir neįvertintas. Man ypatingai džiugu, kad pradėdama dirbti kultūros ministre galiu pasveikinti kultūros ir meno šviesos nešėjus”, – sveikindama premijų laureatus sakė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.
Už geriausiai parengtus ir vykdytus vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektus premijos skirtos Varėnos kultūros centro jaunimo dailės studijos „Kadagys” vadovui Algirdui Juškevičiui, Lietuvos dailės muziejaus Prano Domšaičio galerijos vyr. muziejininkei Vaidai Gaudiešiūtei, Chorų ir jaunųjų dirigentų paramos fondo „Polihimnija” steigėjui Albinui Petrauskui.
Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų Mokslinių tyrimų centro Restauracinės priežiūros grupės aukščiausios kvalifikacinės kategorijos keramikos restauratorei Deimantei Baubaitei premija skirta už muziejų vertybių restauravimo darbus.
Antanui Verbickui, Anykščių Antano Baranausko ir Antano Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus direktoriui, premija skirta už muziejininkystės darbus.
Balio Buračo fotografijos meno premija skirta Andrev Rimvydas Miksys.
Už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą bibliotekose premija skirta Renaldui Gudauskui.
Už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą premijos skirtos Antanui Algirdui Bernatoniui, Vytautui Daraškevičiui ir Marijai Mingailaitei-Kuodienei.
Aktoriui, režisieriui Karoliui Vilkui skirta Metų debiuto premija.
Jaunojo kūrėjo premijos skirtos: smuikininkei Daliai Kuznecovaitei, poetei Aušrai Kaziliūnaitei, šokėjai Austėjai Vilkaitytei, šiuolaikinio meno kūrėjai Elenai Narbutaitei, videomeno kūrėjai Emilijai Škarnulytei.
Kultūros centro Dusetų dailės galerijos direktoriui Alvydui Stauskui premija skirta už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose.
Martyno Mažvydo premija už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui už novatoriškus ir konceptualius tyrimus istorijos ir religinio paveldo srityse skirta Liudui Jovaišai.
Istorikui, publicistui Aurimui Švedui skirta premija už publicistinius kūrinius.

Kultūros ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas