Į „Kapelijų varžytuves“ muzikantai sugužėjo ir iš tolimiausių šalies kampelių

Utenos kultūros centro didžiojoje salėje vykusių Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos organizuojamose 9-osiose „Kapelijų varžytuvėse” šį kartą dalyvavo net svečiai iš tolimiausių šalies kampelių.

Į varžytuves atvyko Telšių neįgaliųjų ir neįgaliųjų pensininkų draugijos Vokalinis instrumentinis ansamblis „Unoravi”, kuriam vadovauja Irmantas Lukošius. Šis kolektyvas sulaukė daugelio žiūrovų simpatijų ir išsivežė į Žemaitiją vieną iš pagrindinių šventės prizų. Varžytuvėse dalyvavo Kaišiadorių krašto neįgaliųjų sąjungos kolektyvas „Lomena” (vadovė Regina Baublienė), Pakruojo rajono neįgaliųjų draugijos kapela (vadovė Ramunė Petraitienė) bei Širvintų rajono neįgaliųjų draugijos Vokalinis instrumentinis ansamblis „Viltis” ir kaimo kapela, kuriems vadovauja Nijolė Vitkauskaitė su Jonu Ramoška. Gražias dainas uteniškiams dovanojo Biržiečių Onos Milienės senelių globos namų Liaudiškos muzikos kapela „Santaka” (vadovė Rima Šeškienė), Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos mišrus vokalinis ansamblis „Daina” (vadovas Kazimieras Piestinis) ir kaimynai Ignalinos rajono neįgaliųjų draugijos kapela „Putinėlis” (vadovas Vincas Kliukas) bei Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Molėtų rajono filialo kaimiškos muzikos kapela „Berželis” (vadovas Pranas Minkštimas).
Šiose varžytuvėse pasirodė net keli Utenos rajono kolektyvai. Pagrindinį žiūrovų prizą laimėjo dar pirmus kūrybinės veiklos metus skaičiuojanti Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos kapela „Ukvačiai”, kuriems vadovauja Gediminas Kaušylas, Utenos rajono neįgaliųjų draugijos kapela „Vyturiai” su nenuilstančiu vadovu Kazimieru Streikumi priešakyje. Beje, šiam kolektyvui buvo skirtas ir „Utenos dienos” prizas. Kaip ir dera šeimininkams, šventę pradėjo bei ją baigė Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos kolektyvas „Gaja”, kuriam jau ne pirmi metai vadovauja Nijolė Petravičienė.
Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos vadovė Nijolė Gaivenienė ne tik sveikino visus atvykusius, dalyviams įteikė simbolinius prizus, bet ir dėkojo už gerą nuotaiką ir tikisi kitais metais surengti 10-tąją, jubiliejinę kapelijų varžytuvių šventę.
Ypatingais prizais, kuriuos įsteigė tautodailininkai E. Žemaitienė, B. Valiukienė, A. Šileika, V. Juškienė ir Utenos seniūnijos bendruomenė, buvo apdovanoti visi kolektyvai.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas