Iš Lenkijos uteniškiai išlydėti griausmingomis ovacijomis

Neseniai Lenkijoje vykusiame XXXIX tarptautiniame vargonų ir kamerinės muzikos festivalyje uteniškiai buvo sutikti ir išlydėti griausmingomis ovacijomis. Po pasirodymo Giżycko evangelikų liuteronų bažnyčioje Utenos Trio „Magistrai” – Gediminas Kaušylas, Renata Buzėnaitė ir Zita Lukošiūnienė – liko sužavėti publikos susidomėjimo jų atliekamais aukšto lygio muzikos kūriniais, o vokiečiai uteniškiams pažadėjo pakviesti į panašius festivalius, vykstančius Vokietijoje.

Kaip sakė Utenos muzikos mokyklos mokytoja Zita Lukošiūnienė, šiame festivalyje ji pirmą kartą dalyvavo prieš 10 metų. „Ne kiekvienais metais ten nuvykdavau, tačiau esu dalyvavusi daugelį kartų. Jame yra dalyvavę ir Muzikos mokyklos mokytojai, o šiais metais išvyko Utenos Trio „Magistrai”, – pasakojo Z. Lukošiūnienė.

Du vasaros mėnesius – liepą ir rugpjūtį – vykstantis festivalis Lenkijoje pritraukia daugybę publikos: į koncertus, kurių metų po bažnyčios skliautais skleidžiasi vargonų ir kamerinė muzika, suguža šios muzikos gerbėjai iš Lenkijos, turistai iš Europos šalių.
Uteniškiai Zelma Lukošiūnaitė, Zita Lukošiūnienė, Renata Buzėnaitė ir Gediminas Kaušylas savo programą parodė liepos 7 dieną vykusiame koncerte, kurį sudarė dvi dalys.
Muzikos atlikėjams publika tris kartus atsistojusi plojo, tad uteniškiai džiaugiasi sulaukę tokio įvertinimo. „Sakoma, kad savame krašte pranašu nebūsi, o štai Lenkijoje buvome labai pagerbti”, – pasidžiaugė Z. Lukošiūnienė.
Uteniškiams užteko laiko ir pramogoms: jie laivais plaukiojo po ežerus, grožėjosi nuostabia gamta ir šimtais spalvingų jachtų.

Laikraščio „Utenos diena” inf., nuotr. iš Z. Lukošiūnienės asm. albumo

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas