Zitai Mackevičienei – Kultūros ministerijos garbės ženklas

Liepos 16 dieną Utenos rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiajai specialistei Zitai Mackevičienei už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už bendruomeniškumo stiprinimą, už asmeninę atsakomybę kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką įteiktas sidabro garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Kultūros ministerijos apdovanojimą įteikė kultūros viceministrė Patricija Poderytė, pasveikinusi Z. Mackevičienę kultūros ministro Šarūno Biručio vardu.

 

Uteniškė Z. Mackevičienė – daug metų atidavusi gimtojo krašto kultūros plėtrai, sugebanti sutelkti bendruomenę įgyvendinant reikšmingus kultūros projektus Aukštaitijos krašte ir Lietuvoje.  Ji organizuoja tikslines ekspedicijas, kartu su bendraautoriais yra parengusi ir išleidusi knygų kultūros ir meno temomis. 2014 m. kartu su Tauragnų bendruomene įgyvendino Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą „Rytų Aukštaitijos etnografiniai kaimai”, 2015 m. išleista knyga – ,,Rytų  Aukštaitijos etnografinių kaimų slėpiniai”.
Z. Mackevičienė dalyvauja europiniuose socialiniuose projektuose, skaito paskaitas. Savo žinias ir etnokultūrinę patirtį atskleidė parengdama ,,Muziejaus sociokultūrinis statusas bendruomenėje” programą regioniniam suaugusiųjų švietimo informaciniam mokymo centrui.

Kultūros ministerijos inf., „Utenos dienos“ nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas