Kraštiečių choras „Indraja“ atšventė savo 15 metų sukaktį

Praėjusį savaitgalį Utenos kraštiečių klubo choras „Indraja” Vilniaus dailės akademijoje atšventė savo 15 metų veiklos sukaktį. Į mišrų chorą susibūrę Vilniuje gyvenantys uteniškiai kraštiečiai šiuo metu daug koncertuoja. Chorui pradėjus vadovauti entuziastingajai Dainai Abariūtei-Lazauskienei, į pagalbą dar pasitelkus jos tėvą, žymų šalies chorvedį, dirigentą ir kompozitorių Lionginą Abarių, prasiplėtė repertuaras, atliekamos dainos suskambo dar stipriau ir darniau.

Vienas iš choro senbuvių Antanas Žemaitis prisiminė tai, kaip prieš 15 metų maestro Juozo Vanago per radiją pakviesti sostinėje gyvenantys uteniškiai susirinko į didelį būrį ir pradėjo savo gyvavimo istoriją. Kiek vėliau, anot uteniškio A. Žemaičio, J. Vanagui į pagalbą atėjo Vilniaus katedros choro vadovė Albina Sriubienė su maestro Rimu Vaiginiu ir choras po metų repeticijų jau dalyvavo savo pirmoje respublikinėje dainų šventėje.
Šiuo metu choro repertuare – lietuvių liaudies dainos, Lietuvos ir kitų šalių kompozitorių kūriniai. Choras atlieka daug dainų, kurias parašė ir teberašo maestro L. Abarius.
Su gražia švente choro vadovus sveikino „smetoniniai berniokai”, kurių gretoms praretėjus vis dar vadovauja prof. Algirdas Vyžintas, kelių Vilniaus chorų vadovai, Utenos rajono savivaldybės atstovai, Seimo narės Mildos Petrauskienės padėjėja Marija Ilčinskienė, maestro Adolfas Driukas, kraštiečių klubo prezidentas prof. Arvydas Šaltenis ir kiti šio choro atliekamų dainų gerbėjai.
Dviem choro veteranams Valentinai Juškevičienei ir Leonardui Danieliui buvo įteikti choro vardiniai garbės ženklai. Tokiu pat ženklu apdovanotas ir choro įkūrėjas Juozas Vanagas bei maestro L. Abarius. Choro vardiniu garbės ženklu už pagalbą chorui apdovanotas ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas.

Autoriaus nuotr.

{youtube}Fa5bxcGSQQ8&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas