Utenos rajone mokyklos ir bibliotekos pasipildė unikaliomis knygomis

Prieš pat Kovo 11-ąją Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje vyko knygų „Asmenybės. 1990–2015 m. Lietuvos pasiekimai” ir „Kas bus kas. Lietuvos ateitis” pristatymas. Jo metu į susitikimą su uteniškiais atvyko žymūs Utenos krašto žmonės. Šį susitikimą moderavo žurnalistas, televizijos laidos „Istorijos detektyvai” vedėjas Virginijus Savukynas.

Renginio dalyvius pasveikino Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas. Uteniškiai susitikimo metu išgirdo savo kraštiečių, patekusių tarp iškiliausių Lietuvos asmenybių, istorijas, sužinojo, kokie pasirinkimai ir darbai juos atvedė į savo profesijos aukštumas ir pasinaudojo unikalia galimybe gyvai užduoti rūpimus klausimus.
Pokalbyje dalyvavo Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, keramikė Aldona Jonuškaitė–Šaltenienė, Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas, dešimt metų Vilniaus dailės akademijai vadovavęs tapytojas prof. Arvydas Šaltenis, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos pirmininkas, ekologas, aplinkosaugininkas Romas Pakalnis, VU Filologijos fakulteto Baltistikos katedros profesorius akademikas Bonifacas Stundžia.
Knygas uteniškiams pristatė leidybos idėjų centro VšĮ projektų direktorė Vida Dauderienė.
Dar dažais kvepiančios knygos su rėmėjų pagalba buvo padovanotos ne tik šių leidinių herojams, bet ir Utenos rajono mokykloms bei Utenos A. ir M. Miškinių viešajai bibliotekai.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas