Uteniškiams buvo parodytas filmas apie V. Valiušį

Sausio 20 dienos pavakarę Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje gausus būrys uteniškių susirinko į dokumentinio filmo „Visada „Bel canto“ apie Lietuvos puodžių karalių Vytautą Valiušį pristatymą. Neseniai „Aukso vainiką“ pelnęs leliūniškis V. Valiušis sulaukė didelio sveikintojų būrio: už kūrybinę veiklą jam nuoširdžių dėkingumo žodžių negailėjo kultūros darbuotojai, menininkai, valdžios atstovai, visuomenės veikėjai ir senojo puodžių amato puoselėtojo draugai bei pažįstamieji.

Po Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekoje vykusio dokumentinio filmo „Visada „Bel canto“ pristatymo žiūrovai sveikino kūrybinę grupę ir garsųjį keramiką. Jau antrą „Aukso vainiką“ pelniusį menininką V. Valiušį pasveikinti atvyko Lietuvos tautodailininkų sąjungos pirmininkas Jonas Rudzinskas, Etninės kultūros globos tarybos pirmininkas Virginijus Jocys ir menotyrininkė dr. Skaidrė Urbonienė. Svečiai iš sostinės pasidžiaugė ypač svarbiu V. Valiušio indėliu į etninės kultūros puoselėjimą, sklaidą ir vykdomą edukaciją.
Utenos rajono savivaldybės mero patarėjas Gintautas Petravičius ir Kultūros skyriaus vyr. specialistė Zita Mackevičienė padėkojo Vytautui už kūrybinį džiazą, garsinamą Uteną bei visada atvertas muziejaus duris naujovėms.
Dokumentinis filmas „Visada „Bel canto” įamžino Vytauto Valiušio idėjų grožį, dalijimosi fenomeną ir keramiko filosofiją. Tai puiki pažinimo, mokymosi priemonė besidomintiems keramika, daile, meno istorija.
Tą patį vakarą po filmo peržiūros renginio dalyviai buvo pakviesti pasižvalgyti po Lietuvos tautodailininkų sąjungos pirmininko Jono Rudzinsko grafikos darbų parodą, kurioje dalyvavo ir menotyrininkė dr. Skaidrė Urbonienė. Nespėjusiems ateiti į šios parodos atidarymą, nereikia nusiminti – unikali grafikos darbų paroda Utenoje veiks iki vasario 20 dienos.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Violetos Develienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas