Į Aziją – iš arčiau

Daugelis Lietuvos gyventojų į Aziją žvelgia atsargiai ir mato ją kaip egzotišką šalį. Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos galerijoje veikia interaktyvi paroda ,,Azija iš arčiau“, kurios lankytojai kviečiami priartinti savo žvilgsnį ir pamatyti Aziją iš arčiau – per žiūronus.

 

Čia eksponuojamos nuotraukos iš Mongolijos, Indonezijos, Malaizijos, Laoso, Filipinų, Pietų Korėjos, Kinijos ir Mianmaro.
Parodą, kurią apžiūrėti galima iki spalio 4 dienos, pristato net vienuolika Azijos tyrinėtojų: vieni žinomi fotografai, pavyzdžiui Berta Tilmantaitė, Paulius Staniūnas, Candy Cactus, kiti Lietuvoje dar nežinomi, bet pasaulio daug pamatę žmonės: Eglė Zuzevičiūtė, Arūnas Kalakauskas, Indrė Raudonytė, Raimonda Aliulytė,  Povilas Junas, Agnė Rapalaitė ir Sandra Pangonytė.
,,Kiekvieno patyrimas Azijoje vis skirtingas, todėl ir nuotraukos bei istorijos rodo, jog Azijos šalys, regionai nėra vienalyčiai, kiekvienas pastebi  ir iš Azijos patyrimų atsirenka kitoniškus dalykus. Šia paroda norime tai, jog žmonės atrastų Aziją ir sukurtų savo istoriją tarp dviejų kontinentų”, – teigė parodos organizatorė Giedrė Simanauskaitė. Kiekviena nuotrauka turi savo knygą, kurią sakiniu pradėjo nuotraukos autorius, o parodos lankytojai yra  kviečiami kurti bendrą nuotraukos istoriją.
Parodos autoriai lankytojams taip pat siūlo galimybę peržiūrėti keliautojų sukurtą filmą.

Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas