Visuomenei pristatyta prof. Algirdo Vyžinto knyga

Ypatinga melodija susitikimą Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje su knygos autoriumi prof. Algirdu Vyžintu pradėjęs jo bičiulis muzikologas Arvydas Karaška negailėjo gražių žodžių apie savo kolegą irgi muzikologą, kuris į savo knygą „Kultūros ir meno arimuose” sudėjo ne tik kitų mokslininkų straipsnius, bet savo srities mokslo darbus, recenzijas, dainų švenčių epizodus, kitų autorių apie jį rašytus atsiliepimus. Puikiai „Utenos Indros” išleistoje knygoje – gausu iliustracijų.

Profesorių sveikino susirinkusios Utenos miesto, Vyžuonų ir Sudeikių krašto bendruomenės, bičiuliai, svečiai, tarp kurių – Utenos rajono savivaldybės atstovai, Seimo narė Milda Petrauskienė, prof. Arvydas Šaltenis, aplinkosaugininkas Romas Pakalnis, maestro Adolfas Driukas ir daugelis kitų, kuriuos vos talpino jauki bibliotekos Konferencijų salė.
Profesoriaus sveikinimus lydėjo skambios Utenos kultūros centro Vyžuonų skyriaus moterų vokalinio ansamblio, vadovaujamo Ramunės Miečiutės, Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos skudutininkų kolektyvo, kuriam vadovauja Irena Latonienė, atliekamos melodijos.
382 puslapių knyga apie prof. Algirdo Vyžinto gyvenimo veiklą jau pasiekė skaitytojus.

Laikraščio „Utenos diena” inf., V. Ridiko nuotr.

irv.lt

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas