Tavo akys – tavo siela

Birželio 15 dieną (pirmadienį) 17 valandą Utenos hipodrome, Varžybų organizavimo centre, bus atidaroma dailininkės, Dailininkų sąjungos narės Agnės Juršytės tapybos darbų paroda „Tavo akys – mano siela” .

Agnė Juršytė baigė Vilniaus M. K. Čiurlionio menų gimnaziją, Vilniaus dailės akademijoje baigė grafikos specialybę bei 2005 m. magistro studijas VDA grafikos katedroje – įgijo meninio estampo specialybę.
2008 m. tapo Dailininkų sąjungos nare.
„Nors esu baigus grafikos studijas Vilniaus dailės akademijoje, tapybą atradau kaip naują savo pašaukimą ir neatrastų galimybių erdvę. Dideli formatai, nepatogios temos, ryškios industrinio pasaulio spalvos, atsitiktiniai deriniai verčia ieškoti naujo šiuolaikiško požiūrio į pasaulį ir ateinančias kartas”, – sakė Agnė.
Šiais laikais menas dažnai atsisako individualumo, kūrėjas tampa vienu iš „minios žmonių”, todėl raiškos priemonės ateina iš gatvės, iš kasdienybės. Kūryba nepatvirtinta gyvenimu, menininkei nekelia pasitikėjimo.
„Tikriausiai pastebėjome, kad pamatę žmogų paprastai pirmiausia atkreipiame dėmesį į veidą. Su vienais žmonėmis mums iš karto miela ir jauku bendrauti, o kiti nepratarę nė žodžio tampa atgrasūs. Savo darbuose pasitelkdama portreto-veido galimybes išlaisvinu juose glūdinčią informaciją ir perteikiu istoriją”, – savo kūrybą apibūdino A. Juršytė.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas