Brolių sodyba atgijo poezijos, dainų ir teatro fone

Gegužės 24 dieną atgijo A. ir M. Miškinių etnografinė literatūrinė sodyba Juknėnuose. Čia susirinko ir per Antano Miškinio kūrybą šį iškilų mūsų krašto poetą prisiminė nemažas būrys uteniškių. Utenos kraštotyros muziejaus ir A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos organizuotame renginyje apsilankė ir brolių Miškinių dukterys Jolanta Garjonienė ir Jovita Maksimavičienė.

A. Miškinio poeziją skaitė aktorius Petras Veclovas, pagal A. Miškinio žodžius dainas atliko Utenos kultūros centro (UKC) Sudeikių skyriaus vokalinis moterų ansamblis „Sudeikiečių gaida” (vadovė Audronė Misiukaitė), pagal A. Miškinio novelę „Pasakojimas apie kaimišką meilę” ištrauką vaidino UKC Tauragnų skyriaus teatro „Mokas” artistai (režisierė Loreta Juškėnienė). Kaip sakė viena renginio dalyvė, skaitant aktoriui P. Venclovui A. Miškinio tekstus „ausų negalėjo atitraukti”. Dėmesio ir gražių žodžių taip pat sulaukė dainininkės iš Sudeikių ir artistai iš Tauragnų: vieni buvo giriami už subtilias dainas, kiti – už tarmiško žodžio puoselėjimą ir lietuviškos tradicijos išsaugojimą.
Po gražaus pasisėdėjimo klausant A. Miškinio kūrybos sodybos prižiūrėtoja Rimanta Gaidienė pakvietė visus pasivaišinti tauragniškių čia pat iškepta kiaušiniene ir išvirta arbata.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas