Utenoje atidarytos Alvydo Stausko parodos

Ketvirtadienį Utenos kraštotyros muziejuje ir Utenos kultūros centro Dailės galerijoje atidarytos jubiliejinės dusetiškio menininko Alvydo Stausko kūrybos parodos „Nostalgija peizažui”. Parodos veiks iki gegužės mėnesio vidurio.

Gegužės 2 dieną šis menininkas Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos parodų galerijoje atidarys fotografijos darbų parodą.
A. Stauskas, ką tik atšventęs gražų 50-ies metų jubiliejų, net dviejų – Lietuvos dailininkų ir fotomenininkų – sąjungų narys, priklausantis ir šalies meno galerininkų asociacijai bei gamtos fotografų klubui „Žalias skėtis”. Atidarydamas savo jubiliejines kūrybos parodas „Nostalgija peizažui”, menininkas prasitarė, jog prieš gimtinės trauką jis yra bejėgis. Jį, vaiką, Jaskoniškių kaime, netoli Sartų ežero – Stauskų tėviškėje – aplankė meninė sėkmė. Ten gyveno kelios garsios giminės šeimos ir dažnai viešėjo vienas ryškiausių Lietuvos akvarelininkų bei tapytojų – jo dėdė Petras Stauskas, kuris dar mažam vaikui savo autoriteto didybe darė neįtikėtiną įspūdį. Sėkmė lydėjo ir mokykloje, kaip jis pats sakė, meninę prigimtį padėjo ugdyti ir kone laimingas atsitiktinumas – Dusetų Kazimiero Būgos vidurinėje mokykloje buvo sustiprintas dailės mokymas. Baigęs mokslus Dailės akademijoje, grįžo dirbti pedagoginio darbo į savo mokyklą.
Grįžimas buvo lemtingas – 1995 m. liepos 6 dieną dailininkų pedagogų Romualdo Pučeko, Eugenijaus Raugo, Alvydo Stausko iniciatyva Dusetų seniūnijos patalpose, pritariant tuometiniam Zarasų rajono savivaldybės merui, buvo atidaryta bene pirmoji mažame Lietuvos miestelyje profesionalaus meno galerija, o joje – ir pirmoji Dusetų krašto dailininkų kūrybos paroda.
Apie šį menininką ir jo kūrybą plačiau bus parašyta laikraštyje „Utenos diena”, o šiuo metu A. Stauskas kviečia visus aplankyti jo parodas.

udiena.lt inf., V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas