Kuktiškėse – krikštynos, Utenoje – atlaidai

Reikėjo dešimties metų, kad poetės, Lietuvos rašytojų sąjungos narės Rūtos Mikulėnaitės-Jonuškienės (be jos mūsų mieste yra dar penki nariai – Regina Katinaitė-Lumpickienė, Petras Panavas, Vytautas Kaziela, Stepas Eitminavičius ir Alvydas Katinas) nauja poezijos knyga „Papartynų aitvaras” sušildytų mūsų sielas. Šios knygos žodžiai – tarsi savarankiškos metafizinės substancijos dermė su mūsų vidumi, juk joje skamba trijų moterų kartų sumegztas likimas, knyga skirta tarsi motinai, tarsi dukrų močiutei, tarsi sau, poetei – mintimis apsinuoginusiai skaitytojui…

R. Mikulėnaitė-Jonuškienė 1996 metais išleido pirmąją knygą „Smilgos paukštis”, antroji buvo „Žalčio sesuo” (2001 m.) ir trečioji išleista 2005 metais „Takažolės laiškai”.
Kuktiškėse moterys, susirinkusios bibliotekoje, sulaukė neseniai iš Škotijos grįžusios poezijos knygos autorės ir gražiame būryje, talkinant Audronei Misiukaitei su dar dviem „Sudeikiečių gaidos” moterims Linai Latožienei ir Birutei Kubilienei, nuoširdžiai bendravo ne vien tik poezijos posmais.
Utenoje, sausakimšoje A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos konferencijų salėje, surengti knygos atlaidai, kurios pristatyme dalyvavo daug autorės poezijos gerbėjų, svečių ir muzikantų. Į šventę atvyko rajono savivaldybės meras ir poetas A. Katinas, rašytojai P. Panavas ir S. Eitminavičius, iš Anykščių atvažiavo „Pagulbio atlaidų” organizatorius Kazimieras Jakutis, dainavo „Sudeikiečių gaidos” kolektyvas.

„Utenos dienos” inf., V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas