Miuziklas „Devynbėdžiai“ atvyksta į Uteną

Kovo 25 d. (trečiadienį) 18 val. Utenos kultūros centre valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva” pristatys sezono premjerą – Giedriaus Kuprevičiaus ir Kazio Sajos miuziklą „Devynbėdžiai”, atnaujintą pačių autorių po pirmo ir vienintelio pastatymo prieš keturis dešimtmečius.

Pernai rudenį, vos tik pradėjęs savo kelionę po Lietuvą, miuziklas sulaukė milžiniško publikos susidomėjimo – daugelyje miestų bilietai buvo greitai išpirkti ir artistus pasitiko sausakimšos žiūrovų salės.
Gediminas Girdvainis, Liudas Mikalauskas, Deividas Norvilas Deivis, Egidijus Bavikinas, Jokūbas Bareikis, Arturas Varnas, Valerijus Jevsejevas ir Ramūnas Urbietis – šie publikos mylimi scenos grandai dalijasi pagrindinius vaidmenis naujame miuziklo pastatyme. Spektakliui sukurta originali scenografija, naujų prasmių suteikiančios vaizdo projekcijos ir XIX a. dvasią atspindintys kostiumai. Scenoje vienu metu galima išvysti daugiau kaip 70 profesionalų – kviestinių solistų, ansamblio „Lietuva” dainininkų, šokėjų ir muzikantų.
Miuziklo siužetas stebina mistiniais vingiais bei pačiais keisčiausiais personažais. Veiksmas vyksta giriomis apaugusiame ir baravykais kvepiančiame Devynbėdžių kaimelyje, kur gyvena sumanūs, nagingi ir patys laimingiausi žmonės pasaulyje. Kartą į jų kaimą užsuko nekviesti svečiai iš užjūrio ir nuo tada ramiam Devynbėdžių gyvenimui pradėjo diriguoti ne kas kitas, o galingas veislinis bulius Klemensas…
„Mano ilgametė patirtis liudija, jog miuziklo kompozitorius Giedrius Kuprevičius yra tiesiog mano talismanas. Kai jis atsiranda šalia, žinok, kad viskas susiklostys kuo puikiausiai”, – savo džiaugsmo neslėpė pjesės autorius Kazys Saja. Ir tikrai – vos tik pradėjęs keliauti po Lietuvą, miuziklas „Devynbėdžiai” ėmė rinkti pilnas žiūrovų sales.
„Žmonių susidomėjimas stebuklingas, – pjesės autoriui antrino solistas Liudas Mikalauskas, miuzikle atliekantis vieną pagrindinių vaidmenų. – Tai rodo, jog žmonės išsiilgę tautiškumo, lietuviškumo, ypač šių dienų kontekste, kai pamažu prarandame savo savastį. Pasauliui maišantis, o emigracijai palietus kone kiekvieną šeimą, žmonės pamažu atranda vertybę tautiniame pavelde – mūsų liaudies dainose, šokiuose, papročiuose. O pati kūrinio tematika, praėjus kone pusei amžiaus nuo to meto, kada jis buvo parašytas, išlieka ypač aktuali – išvykti iš tėvynės ar likti, imti kyšį ar ne, mylėti dėl naudos ar iš sielos šauksmo.”
Pjesėje atskleidžiama, kaip pataikaujant sistemai iš baimės prarasti riebesnį kąsnį, žmonės nebeturi drąsos gyventi – džiaugtis, šokti, dainuoti, sakyti tiesą. Vartotojiškumas, materialinės gerovės vaikymasis, siekis geresnės socialinės padėties muzikiniame spektaklyje „Devynbėdžiai” nustelbia tikrąjį žmogaus pradą, jo kūrybišką, laisve alsuojančią dvasią.

Spektaklis vyks kovo 25 d. (trečiadienį) 18 val. Utenos kultūros centre.
Bilietų kainos: 7 Eur (24,16 Lt), 8 Eur (27,62 Lt), 9 Eur (31,07 Lt)
Bilietus platina Utenos kultūros centro kasa ir www.bilietupasaulis.lt
Daugiau informacijos www.ansamblis-lietuva.lt

Organizatorių inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas