Tapytojos L. Tubelytės-Kriukelienės paveiksluose – šalies praeitis

Vasario 13 dieną Utenos kraštotyros muziejuje vyko dailininkės Laimos Tubelytės-Kriukelienės tapybos darbų parodos „Lietuvos istorija drobėje” atidarymas. Prieš parodos atidarymą susirinkusieji klausėsi archeologo, istoriko akad. prof. dr. Eugenijaus Jovaišos paskaitos „Aisčiai”.

Laimos Tubelytės- Kriukelienės darbai ne kartą pristatyti Lietuvos meno visuomenei ir tiems, kurie nėra abejingi Lietuvos istorinei praeičiai. Pasveikinti autorės į Utenos kraštotyros muziejų susirinko dailininkės talento gerbėjai, kolegos dailininkai, bičiuliai, gimnazistai ir visuomenės veikėjai. Renginį nuspalvino muzikinis Utenos muzikos mokyklos choro UT RE MIO (vadovė Virginija Šeduikienė) grupės ir solistų pasirodymas.
„Kas gali būti šventesnio ir tauresnio už meilę savo gimtajam kraštui? Tapyti Lietuvos žemę, seniai praėjusius istorinius įvykius, veikėjus ir jų pergalingus mūšius, įprasminti baltiškus ir tautinius simbolius bei ženklus – nepaprastas džiaugsmas ir kartu didelė atsakomybė. Džiaugiuosi, kad meilę Lietuvai ir gyvenimui galiu išreikšti spalvų potėpiais drobėje ir dalintis tuo jausmu su meno mylėtojais,” – parodos atidarymo metu kalbėjo autorė L. Tubelytė-Kriukelienė, kviesdama apžiūrėti paveikslus.
Tie, kurie nespėjo pasigėrėti įspūdingo grožio tapybos darbais, kviečiami apsilankyti Utenos kraštotyros muziejuje iki kovo 3 dienos.

„Utenos dienos” inf., L. Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas