Pranas Treinys Utenoje pristatė jau 19 savo knygą

Antradienį, rugsėjo 16 d., Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyko kuktiškėno rašytojo Prano Treinio naujo romano „Meilės pasaga“ sutiktuvės.

Knygos šventei vadovavęs literatūros kritikas, uteniškis Petras Bražėnas prisiminė kaip jaunystėje Utenoje dirbo akmenskaldžiu, tokią pat profesiją Utenoje prisipažino turėjęs ir šiame susitikime dalyvavęs Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataras, buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas, žvalgybininkas, politikas ir generolas Jurgis Jurgelis.

Lituanistė, kuktiškietė Elena Tuskenytė-Čiužienė rašytojui pažėrė kritikos dėl jo romane surašytų svetimybių, tačiau pagyrė jį už gyvą kalbą. Gyrė rašytoją ir P. Treinio Aukštaitijos klasiku išvadintas, rašytojas Petras Panavas bei visuomenės veikėjas, su renginyje priklijuota gandonešio etikete Romualdas Valančiūnas.

Ištraukas iš knygos „Meilės pasaga“ bei pirmosios rašytojo knygos „Banko balandžiai“ skaitė Roma Rutkauskienė. Uteniškiai susirinkę į puikų renginį galėjo įsigyti ir knygų, kurias kartus su savimi atsivežė leidyklos „Žuvėdra“ vadovas Stasys Lipskis ir pardavė, kaip jis pats sakė, už savikainą.

Knygos pristatymo šventę pagyvino rašytojo kraštiečiai. Audringais plojimais šiltai buvo sutiktos ir rašytojo P. Treinio išbučiuotos Utenos kultūros centro Kuktiškių skyriaus liaudiškos muzikos ansamblio moterys, kurioms vadovauja Stasė Kapcevičienė.

Rašytoją su nauja knyga sveikino ir duonos kepalą savo krašto garbė piliečiui įteikė Kuktiškių seniūnijos seniūnė Gražina Bivainienė, sveikinimų jis susilaukė ir iš kitų atvykusiųjų.

„Utenos dienos“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas