Bibliotekai – svarbus tarptautinis įvertinimas

Inovatyvi Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos veikla gyventojų skaitmeninių kompetencijų ugdymo srityje įvertinta reikšmingu prizu – tarptautinio fondo Elektroninė informacija bibliotekoms EIFL (angl. Electronic Information for Libraries) viešųjų bibliotekų inovacijų apdovanojimu ir 1500 JAV dolerių prizu už šeimos skaitmeninių veiklų centrų kūrimo idėją ir jos įgyvendinimo programą.

Šios bibliotekos direktorę Vidą Garunkštytę pasveikino LR kultūros viceministrė Ingrida Veliutė. Viceministrė džiaugėsi, kad šiandienos bibliotekos prisitaiko prie technologinių pokyčių, atliepia visuomenės poreikius ir lūkesčius, yra atviros ir šiuolaikiškos.

„Bibliotekų vaidmuo ir reikšmė XXI amžiuje kinta. Tai jau nebe tik knygų namai, bet ir šeimos, bendruomenės susibūrimo centras. Džiugu, kad Utenos viešoji biblioteka ir jos vykdomos veiklos, ugdančios skaitmenines kompetencijas, pastebėtos pasauliniu mastu. Linkiu, kad biblioteka ir toliau judėtų šia kryptimi, kad jos siūlomų veiklų ir paslaugų ratas plėstųsi, įtrauktų kuo daugiau miesto ir regiono gyventojų”, – teigė I. Veliutė. Bibliotekos bendruomenę su šiuo itin reikšmingu pasiekimu sveikino ir Utenos rajono savivaldybės mero patarėjas Vidmantas Valinčius, Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Misiūnienė, kiti svečiai, kolegos iš bibliotekų.
Šeimos skaitmeninių veiklų centras Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje atidarytas ir jo edukacinė programa  pradėta vykdyti 2019 m. pradžioje įgyvendinus dvejų metų Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Švietimui ir gerovei skirtų šeimos skaitmeninių veiklų centrų sukūrimas Rytų Aukštaitijoje ir Pietų Latgaloje”. Jis vykdytas su partneriais iš Zarasų, Daugpilio ir Preilių viešųjų bibliotekų. Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka buvo šio projekto vadovė ir koordinatorė.
Projekto įgyvendinimo metu buvo įrengti šeimos skaitmeninių veiklų centrai keturių Lietuvos ir Latvijos savivaldybių bibliotekose, įsigyta moderniausia įranga, skaitmeninis edukacinis turinys, apmokyti specialistai, sukurta mokymo programa bei jos metodika, kuri bibliotekoje sėkmingai vykdoma. Centre galima mokytis 3D modeliavimo ir programavimo, robotikos, susipažinti su virtualios realybės, Kinect ir kitomis interaktyviomis edukacinėmis priemonėmis, įsijungti į būrelius ir edukacinius užsiėmimus.

Kultūros ministerijos ir laikraščio „Utenos diena” inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas