Į respublikinį „Aukso vainiko“ turą vyks uteniškė tautodailininkė

Lapkričio 30 dieną Ignalinos krašto muziejuje šventiškai uždaryta mėnesį veikusi 15-oji konkursinė liaudies meno paroda „Aukso vainikas“, pasveikinti nugalėtojai ir laureatai. Parodoje eksponuota daugiau nei 300 darbų, kuriuos pristatė 66 kūrėjai iš Ignalinos, Utenos, Molėtų, Zarasų, Visagino. Dailės, keramikos, kalvystės, medžio kūriniai, mezginiai, siuviniais, karpiniai, margučiai, sodai ir žolynų kompozicijos verčia nustebti, žavėtis ir pajusti be galo gyvą tautos kūrybinę energiją. Visi nuostabūs liaudies menininkai aukščiausia ir prasmingiausia forma varžėsi dėl teisės dalyvauti respublikinėje parodoje bei pretenduoti į Lietuvos liaudies kultūros centro įsteigtą „Aukso vainiko“ (geriausio metų liaudies meistro) nominaciją.

Ignalinos krašto muziejaus direktorė Renata Veličkienė sakė esanti laiminga, kad muziejuje du mėnesius džiaugtasi geriausių Ignalinos rajono ir viso regiono kūrėjų darbais. Tiek daug šviesos ir šilumos buvo dovanota… Visus kūrėjus ir parodos organizatorius bei tautodailininkų globėjus sveikino Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Manfredas Žymantas. Jis pastebėjo, kad renginio vedėjos, dainininkės, o ir jis pats apsirengę juodai, bet tai nereiškia etninės kultūros laidotuvių, tai reiškia prabangą, ilgaamžiškumo ir pilnatvės šventę. „Ačiū, kad esate, kad kuriate, kad perduodate patirtį…”, – sakė M. Žymantas ir visiems linkėjo stiprios sveikatos bei ilgų kūrybingų metų.

Buvo pasveikinti ir apdovanoti parodos–konkurso „Aukso vainikas” du regioninio turo nugalėtojai ir aštuoni prizininkai. Jiems padėkas įteikė vertinimo komisijos pirmininkė dr. Teresė Jurkuvienė, Lietuvos nacionalinio kultūros centro Tautodailės poskyrio vyr. specialistė. Ji sakė, kad paroda ir ypač taikomosios dailės eksponatai – užimantys kvapą, tokie geri, kad mažiausiai penki kūrėjai galėtų pretenduoti į respublikinį turą, todėl ir išrinkti po vieną nugalėtoją buvo labai sunku. Komisijos sprendimu į respublikinį turą Alytuje vyks zarasiškė Birutė Andrijauskienė (austi tautiniai kostiumai) ir uteniškė Anelė Araminienė (tapyba). II vietą konkurse laimėjo ignalinietė Vera Smirnova (tapyba), III vietą – ignalinietė Nijolė Trinkūnienė (margučiai), o diplomu už puikų debiutą apdovanota Jolita Bužinskienė (keramika).
Komisijos pirmininkė ir projekto vadovė Ramutė Kraujalienė ypač daug pagyrų išsakė muziejaus darbuotojams. Už parodą R. Kraujalienė dėkojo ir specialų stiklo suvenyrą įteikė muziejaus direktorei Renatai Veličkienei, dovanėlę – muziejininkei Agnei Skunčikaitei. Tokias pačias dovanas gavo ir savivaldybės administracijos atstovai M. Žymantas bei Marijona Lukoševienė, kuriai dėkota už liaudies kūrėjų tapybos plenero organizavimą. Atskirai padėkota ir tautodailininkų globėjams, kultūros žmonėms, kurie juos suburia, surenka, pasirūpina darbų atvežimu, eksponavimu, kurie drąsina ir skatina kurti.
Šiltą ir gražų renginį nuostabiomis dainomis praturtino Didžiasalio vokalinis ansamblis „Vėtrungė” (vad. Valentina Sinkevič). Po apdovanojimų visi laureatai sustojo bendrai nuotraukai. Visi renginio dalyviai pakviesti į muziejaus vestuvių ekspozicijų salę pabendrauti ir pasivaišinti.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos ir laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas