Valstybės apdovanojimai – kultūros ir meno atstovams

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė už nuopelnus Lietuvai ir už šalies vardo garsinimą pasaulyje įteikė valstybės apdovanojimus mūsų šalies ir užsienio valstybių piliečiams. Tarp apdovanotųjų – Lietuvos kultūrai ir menui nusipelnę asmenys.

Valstybės apdovanojimai skirti: ilgametei Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos direktorei, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos prezidentei Danguolei Abazoriuvienei, menotyrininkei prof. Giedrei Jankevičiūtei, meno istorikui, Paryžiuje eksponuotos parodos „Laukinės sielos. Baltijos šalių simbolizmas” kuratoriui Rodolphe’ui Rapetti ir Venecijos šiuolaikinio meno bienalės pagrindiniu prizu – „Auksiniu liūtu” įvertintai Lietuvos paviljono komandai: jo komisarei, meno projektų kuratorei Rasai Antanavičiūtei, projektų kuratorei iš Londono „Serpentine” galerijos Luciai Pietroiusti ir operos-performanso „Saulė ir jūra (Marina)” kūrėjoms teatro ir kino režisierei Rugilei Barzdžiukaitei, rašytojai, dramaturgei ir poetei Vaivai Grainytei bei muzikantei ir kompozitorei Linai Lapelytei. Apdovanojimai taip pat skirti žydų kultūros tyrimų instituto YIVO direktoriui Jonathanui Brentui, Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro vyriausiajam dirigentui Modestui Pitrėnui, muzikologei ir vargonininkei Jūratei Landsbergytei-Becher, Lietuvos Sąjūdžio fotografui, menininkui Zinui Jonui Kazėnui, kompozitoriui, choro dirigentui, muzikos mokytojui Leonidui Abariui, kompozitoriui, Vilniaus savivaldybės mišraus choro „Jauna muzika” choro vadovui ir dirigentui Vaclovui Augustinui.
Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas džiaugėsi, kad Lietuvos valstybės dieną pagerbti nusipelnę kultūrai ir jos puoselėjimui bei kūrimui savo gyvenimą paskyrę žmonės, kurių dėka mūsų šalies vardas vis dažniau suskamba tarptautinėje erdvėje: „Kryptingi apdovanotųjų pasiekimai skatina dar labiau didžiuotis Lietuva ir jos turtingais kultūros klodais, kurie atsiveria pačiomis įvairiausiomis formomis. Kultūros išliekamoji vertė daro įtaką ištisoms kartoms, formuoja jų estetinį skonį, vertybes. Darbas kultūros labui neturi apibrėžtų darbo valandų, jį galima palyginti su nelengva kelione, kupina paslapčių ir netikėtumų. Tačiau jos suteikiama prasmė atperka viską.”

Kultūros ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas