Paraiškos Petro Abukevičiaus premijai – iki spalio 1 dienos

Filmų apie Lietuvos gamtą kūrėjai kviečiami dalyvauti konkurse Petro Abukevičiaus premijai gauti. Naujausių, skurtų per pastaruosius trejus metus, filmų autorių paraiškos priimamos iki spalio 1 dienos.

Šią premiją 1998 m. įsteigė Aplinkos ir Kultūros ministerijos bei Lietuvos televizija žymiam režisieriui ir operatoriui, gyvosios gamtos dainiui Petrui Abukevičiui atminti ir siekiant skatinti kino kūrėjus tęsti jo tradicijas.

Premija skiriama kas dvejus metus (lyginiais metais) video ar kino filmo apie Lietuvos gamtą ir gamtos apsaugą kūrėjams ir jų kūrybinei grupei. Premijos dydis – 5 000 eurų. Vertinimo kriterijus ir premijos skyrimo tvarką numato jos nuostatai.

Pretendentus gali siūlyti fiziniai ir juridiniai asmenys. Pasiūlymai teikiami LRT televizijai (S. Konarskio g. 49, Vilnius). Kartu reikia pateikti filmo anotaciją, kūrybinės grupės narių sąrašą ir dvi filmo kopijas DVD formatu. Video ar kino filmo trukmė – ne mažiau kaip 10 minučių. Filmuojant privalu laikytis bioetikos reikalavimų, jeigu filmuojami saugomi gyvūnai jų veisimosi vietose, prie lizdų. Tam turi būti gautas Aplinkos apsaugos agentūros leidimas.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas