Utenos trio „Magistrai“: norime padovanoti šventę visiems

Prieš ketverius metus Utenos trio „Magistrai“ sugrojo savo pirmąjį kūrinį – argentiniečių kompozitoriaus Astoro Piazzollos „Oblivion“. Po metų kolektyvas pirmą kartą prisistatė Utenos miesto publikai Utenos kultūros centro didžioje salėje. Koncerte dalyvavo ir būrys kauniečių dainininkų su savo dėstytojomis profesorėmis Sabina Martinaityte ir Audrone Eitmanavičiūte iš Kauno Vytauto Didžiojo muzikos akademijos.

Pirmąjį savo gimtadienį kolektyvas pasitiko išleidęs kompaktinę plokštelę „Tango Utenai“, kurią dedikavo Utenos jubiliejiniam gimtadieniui, o pilnutėlėje Utenos kultūros centro salėje kolektyvas atliko šioje plokštelėje įrašytus muzikinius kūrinius. Profesionalų muzikantų atlikimą papildė sportinių šokių šokėjai, besisukdami pagal gyvai atliekamą muziką. Vakaro programą papuošė viena ryškiausių Lietuvos dainininkių – mecosopranas Judita Leitaitė, kuri atliko keletą dainų apie meilę.

Antrąjį gimtadienį atlikėjai šventė taip pat per Šv. Valentino dieną, kuri ir tapo oficialia kolektyvo gimimo diena. Sudėtingą ir naujai paruoštą kolektyvo programą vėl paįvairino J. Leitaitė, kurios, šio koncerto sielos ir organizatorės Zitos Lukošiūnienės teigimu, dainų interpretacijos ir puikus humoro jausmas visus itin žavėjo. Koncertą vedė ir meilės lyrikos posmus pažėrė jau gerai uteniškiams pažįstama aktorė bei režisierė Virginija Kochanskytė.

Kaip „Utenos dienai“ sakė Utenos trio „Magistra“ vadovė Z. Lukošiūnienė, per dvejus metus kolektyvas sukaupė didelį muzikinį bagažą – per 50 kūrinių. Kolektyvas koncertuota ne tik Utenos miesto, bet ir rajono koncertinėse erdvėse. Anot Z. Lukošiūnienės, ypač įsiminė koncertai Rokiškio dvare, Biržų pilyje, Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje. „Ypatinga išvyka kolektyvui buvo į Lenkiją, Gžyčko miestą, tarptautinį kamerinės ir vargonų muzikos festivalį. Koncertas praėjo su didžiuliu pasisekimu, publika prašė kelių „bisų“ ir trio išlydėjo audringais plojimais“, – prisiminė puikias akimirkas kolektyvo vadovė. Po šio puikaus pasirodymo trio „Magistrai“ šių metų vasarą vėl kviečiami į šį gilias tradicijas turintį festivalį.

Pastaruoju metu vis populiarėja paskutinis kolektyvo darbas su garsia aktore ir režisiere V. Kochanskyte, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui. Jame pristatomas garsaus Lietuvos žmogaus – dr. Vinco Kudirkos – gyvenimas ir kūryba. „Ir šviesa, ir tiesa mūs žingsnius telydi” – taip pavadintoje programoje aktorė žingsniuoja V. Kudirkos gyvenimo keliu, pasitelkdama jo poeziją, prozą, satyras, o Utenos trio „ Magistrai“ atlieka kompozitoriaus ir visuomenės veikėjo sukurtus muzikinius kūrinius.

Praėjusių metų gruodžio 6 dieną ši edukacinė programa buvo pristatyta rajono gimnazistams ir miesto visuomenei kūrybinių industrijų centre „Taurapilis”. Tą pačią programą tik kitu pavadinimu „Netikėtas susitikimas su Vincu Kudirka“ pamatys ir vilniečiai – šių metų vasario 15 dieną programa bus parodyta Vilniuje, Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje. „Šiais – jubiliejiniais – mūsų valstybei metais projektas keliaus po Lietuvą. Svarbiausias pasirodymas įvyks lapkričio 22 dieną Valdovų rūmų Didžiojoje renesansinėje menėje“, – kolektyvo gastrolių planus atskleidė Z. Lukošiūnienė.

Artėjant trečiajam kolektyvo gimtadieniui, jo vadovė Z. Lukošiūnienė džiaugėsi, kad gali pakviesti uteniškius švęsti kartu ir žada pristatyti naują bei intriguojančią programą.

Su Utenos trio „Magistrai“, kuriame muzikuoja Z. Lukošiūnienė (fortepijonas), Renata Buzėnaitė (akordeonas) ir Gediminas Kaušylas (birbynė), pasirodys jauna aktorė ir dainininkė Austėja Lukaitė bei dainininkas Andrius Bartkus. Koncertas tradiciškai vadinsis „Dieną Šv. Valentino“, taigi ši jaunųjų dainininkų pora tarsi įkūnys Romeo ir Džiuljetą bei amžiną jų meilę. Muziką meilės lyrika apipins aktorė V. Kochanskytė.

„Mielieji, jeigu Jums brangus taurus meilės jausmas, vasario 13 dieną (antradienį) 17.30 val. ateikite į Utenos kultūros centro didžiąją salę. Tikėtina, kad Jus tikrai aplankys meilės fėja“, – į renginį kviečia Utenos trio „Magistrai“ ir jų vadovė Z. Lukošiūnienė.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas