Utenoje pagerbti kultūros šviesos nešėjai

Utenoje pirmą kartą pagerbti mūsų krašto kultūrai nusipelnę žmonės, savo darbais Utenos vardą garsinantys ne tik šalyje, bet ir už jos ribų. Gausus būrys kultūros darbuotojų, menininkų gruodžio 28 dieną Utenos rajono savivaldybės administracijoje dalyvavo apdovanojimų ceremonijoje ir už reikšmingiausius 2017 metų pasiekimus, Utenos vardo garsinimą ir svarų indėlį puoselėjant Lietuvos kultūrą buvo pagerbti padėkomis bei atminimo ženkliukais.

Po Utenos meno mokyklos mokinės Astos Dirmaitės muzikinio pasirodymo sveikinimo žodį tarė Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Misiūnienė, pasidžiaugusi prabėgusiais 2017 metais, kurie buvo turtingi mūsų rajono kultūrai. „Šiais metais aplankė dar viena „Aukso paukštė”, mūsų menininkai pagerbti LR Vyriausybės premijomis, o jaunimas sėkmingai skynė laurus tarptautiniuose konkursuose. Į Uteną atkeliavo ir Kultūros ministerijos pagarbos ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk”, – linkėdama, kad ir ateinantys metai taip pat neštų šviesą, sakė J. Misiūnienė.

Sveikindamas kultūros darbuotojus, Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas prisipažino, jog galbūt dažnas neįstengia pažvelgti į kultūrą giliau, suvokti jos reikšmę ir prasmę. „Įvertinti ir suprasti kultūros žmonių bei menininkų veiklą yra ne taip paprasta. Dėmesio nė vienam žmogui nebūna per daug, o juolab – kultūros žmogui, kurio darbo pasverti medaliais, ordinais, laureatų vardais veikiausiai nepavyks”, – kreipėsi Utenos rajono vadovas, įvertindamas mūsų krašto kultūros darbuotojų ir menininkų dailės, muzikos, šokio, teatro, literatūros ar kitose srityse pasiektą išskirtinį rezultatą.

A. Katinas ir jo patarėjas Gintautas Petravičius įteikė padėkas ir atminimo ženkliukus Utenos rajono kultūros žmonėms bei menininkams už Utenos vardo garsinimą ir svarų indėlį puoselėjant Lietuvos kultūrą.

Už reikšmingus pasiekimus 2017 metais ir pelnytą Lietuvos kultūros centrų asociacijos „Auksinio fenikso” apdovanojimą „Geriausias metų kultūros centro vadovas” įvertinta Utenos kultūros centro direktorė Asta Motuzienė. Taip pat už reikšmingus pasiekimus 2017 metais įvertinti Utenos kultūros centro (UKC) šokių ir dainų ansamblis „Vieversa” (vadovė Roberta Macelienė, vokalinės grupės vadovė Ona Aleknavičienė), UKC dainavimo studija „Decima” (vadovė Gražina Kapčiuvienė), UKC istorinio šokio kolektyvas (vadovė Donata Šeduikienė), UKC Leliūnų skyriaus vaikų dainavimo studija „Aušra” (vadovai Aušra ir Edmundas Gutauskai). Apdovanoti puodžių karalius, keramikos muziejaus Leliūnuose steigėjas Vytautas Valiušis, tautodailininkė Anelė Araminienė, Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos bibliotekininkė Laima Lapinienė, tautodailininkė Rasa Slesoriūnienė, Utenos mokytojų pagyvenusių liaudiškų šokių grupė „Levindra” (vadovė Audinga Kvaselytė), televizijos operatorius užpalietis Vytautas Juknys, įvertintas už filmo „Pušinis” respublikiniame mėgėjiškų filmų festivalyje pelnytą Lietuvos kino mėgėjų sąjungos diplomą ir laimėtą pagrindinį prizą tarptautiniame kino mėgėjų festivalyje. Toks pat įvertinimas kaip ir V. Jukniui atiteko UKC Užpalių skyriaus kultūrinių renginių organizatorei Birutei Minutkienei, talkinusiai kuriant filmą „Pušinis”. Už dalyvavimą dokumentinių trumpo metro filmų festivaliuose Albanijoje, Romoje, Frankfurte, Italijoje ir Indijoje apdovanota kino namų „Taurapilis” vadovė Miglė Križinauskaitė-Bernotienė.

Už dalyvavimus įvairiuose konkursuose ir festivaliuose įvertinti šie kolektyvai: Utenos Aukštakalnio progimnazijos vokalinis ansamblis „Šaltinėlis” (vadovė Lina Gaižauskienė), vaikų popchoras „Žiogas” (vadovė Lina Garūbienė), Utenos meno mokyklos saksofonininkų kvartetas (vadovas Evaldas Beinoravičius). Išskirtinai įvertinti šie Utenos meno mokyklos mokiniai: fortepijono specialybės mokinė Asta Dirmaitė, tos pačios specialybės auklėtiniai Mindaugas Baliukevičius, Patricija Vilkaitė, Jorūnas Janaudis. Už aktyvų dalyvavimą ir reikšmingus pasiekimus meninės raiškos konkursuose bei Utenos ir Lietuvos vardo garsinimą meras rankas spaudė jauniesiems Utenos meno mokyklos auklėtiniams Orintai Klimašauskaitei, Neringai Sviklaitei ir Arui Norkūnui.

Ženkliukai ir dovanėlės įteiktos Utenos meno mokyklos mokytojams Ingridai Dirmienei, Nijolei Gelgotienei, Zitai Lukošiūnienei ir Giedriui Mazūrui, kapelos „Sietynėlis” vadovei Rimai Garsonienei, VII Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso „Tramtatulis” I vietos laimėtojams Mindaugui Didžiokui, Eligijui Šinkūnui, Utenos vaikų lopšelio-darželio „Želmenėlis” folkloro ansamblio „Kupolytė” vadovei Elenai Kiškienei, VII Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso „Tramtatulis” I vietos laimėtojai Beatričei Trainytei.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas