Dainos ir šokiai susijungė Jievaro tiltu

Šiemet pirmą kartą Lietuvoje rengiamas vaikų, jaunimo bei suaugusiųjų dainų ir šokių ansamblių konkursas „Jievaro tiltas“, kuris ne tik padėjo išrinkti geriausius kolektyvus, bet ir įpareigojo juos geriau pasirengti jau kitąmet vyksiančiam vienam įspūdingiausių Lietuvos dainų šventės renginių – Ansamblių vakarui.

Praėjusį savaitgalį „Jievaro tiltas“ į Uteną sukvietė gausų būrį liaudies šokio, dainos ir muzikos mylėtojų – laureatų vardo siekė net aštuoni geriausi vaikų ir jaunimo dainų bei šokių ansambliai iš visos Lietuvos.

Lapkričio 18–19 dienomis Utenos kultūros centre varžėsi Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis, Lietuvos edukologijos universiteto dainų ir šokių ansamblis „Šviesa“, Panevėžio dainų ir šokių ansamblis „Pynimėlis“, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis „Ugnelė“, Vilkaviškio muzikos mokyklos liaudies dainų ir šokių ansamblis „Siaustinis“, Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis „Tarškutis“, Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo šokių ir dainų ansamblis „Žirginėliai“, Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“.

Ansamblius, atsižvelgus į tinkamą ir menišką šokių kompozicijų, muzikos kūrinių atlikimą, programų kūrybiškumą ir originalumą, vertino Lietuvos nacionalinio kultūros centro sudaryta ekspertų komisija, išrinkusi ir geriausius kolektyvus. Pirmąją šventės dieną studentų kategorijoje I vietą pelnė Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis, II – Lietuvos edukologijos universiteto dainų ir šokių ansamblis „Šviesa“.

Sekmadienį vaikų kategorijoje aukščiausioji vieta skirta Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansambliui „Vieversa“, dvi II vietos – Lietuvos vaikų ir jaunimo centro dainų ir šokių ansambliui „Ugnelė“ bei Vilkaviškio muzikos mokyklos liaudies dainų ir šokių ansambliui „Siaustinis“, dvi III vietos atiteko Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansambliui „Tarškutis“ bei Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo šokių ir dainų ansambliui „Žirginėliai“.

2018 metais liepos mėnesį vyksianti jau 20-oji dainų šventė „Vardan tos…“ skiriama Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Tradiciškai Kalnų parke vyksiantis liaudiškus šokius, dainas, įvairiais liaudies instrumentais atliekamą muziką jungiantis Dainų šventės ansamblių vakaro teatralizuotas koncertas atspindės valstybės pamato kertinius akmenis – tapatybę, šeimą, darbštumą ir meilę Tėvynei.

„Utenos dienos“ ir LNKC inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas